ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH

DODIK ČESTITAO MILANOVIĆU 'Nadam se da će opravdati ukazano povjerenje svojih birača, među kojima je i veliki broj Srba...'

 
Milorad Dodik
 Robert Fajt / CROPIX

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u ponedjeljak je čestitao Zoranu Milanoviću na izboru za predsjednika Hrvatske ističući pri tom kako očekuje da će on biti predsjednikom svih građana odnosno i Srba koji su za njega glasali.

Milanoviću je na izboru za novog predsjednika Hrvatske još u nedjelju navečer prvi čestitao predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić a tome se naknadno pridružio i Dodik.

Iz njegova je ureda priopćeno kako je poželio Milanoviću da se za vrijeme njegova mandata Hrvatska nastavi razvijati u miru na dobrobit njezinih građana te nastavi ići putem stabilnosti, ekonomskog razvoja i napretka.

Navedeno je i kako je Dodik izrazio nadu da će Milanović "opravdati ukazano povjerenje svojih birača, među kojima je i veliki broj Srba koji su glasali za njega, te da će u predstojećem mandatnom razdoblju biti predsjednik svih građana Hrvatske i raditi na unaprjeđenju položaja i statusa srpskog naroda u Hrvatskoj".

"Očekujem da ćemo uskoro, nakon službenog preuzimanja funkcije predsjednika Hrvatske, uz međusobno uvažavanje i poštovanje, unaprijediti naše odnose, te intenzivirati suradnju i dijalog o mnogim otvorenim pitanjima koja su od obostranog interesa i za dobrobit svih građana", poručio je Dodik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 10:31