BRIGA ZA GRAĐANE

DOĐITE NENAORUŽANI Starbucks zamolio Amerikance da u njihove kafiće ne unose oružje

(FILES)This July 19, 2008 file photo shows a sign for Starbucks coffee in Beloit, Wisconsin. US coffee giant Starbucks will begin offering free wireless Internet service at its 6,700 US stores next month and free digital content through a partnership with Yahoo! Starbucks said the free Wi-Fi service would be available from July 1, 2010 through US telecom giant AT&T. Starbucks currently offers two hours of free Wi-Fi to customers who have a Starbucks card. AFP PHOTO/Karen BLEIER/FILES
 KAREN BLEIER

Američka najpopularnija kafeterija Starbucks obratila se svojim posjetiteljima da u njihove objekte ne dolaze naoružani. Uprava Starbucksa nije željela staviti službenu sabranu na oružje, toliko milo Amerikancima kao i njihova kava, ali su apelirali na sugrađane da bi bilo lijepo da ostave svoje naoružanje kući prije nego svratau na kavicu.

Naime, nakon niza suludih oružanih napada na nedužne građana, a zadnji je zbio prije nekoliko dana u zapovjedništvu ratne mornarice u Washingtonu kad je poremećeni službenik ubio 12 ljudi,, u SAD-u se zakovitla rasprava o slobodi nošenje oružja.

Strabuck je tako pokazao svoj odnos prema toj dilemi, a protivnici slobodnog nabavljanja oružja održali su u kolovozu u Newtownu, gradiću gdje je pomahnitali ubojica upao u školu te ubio 20 učenika i 6 nastavnika, Dan podrške Starbucksu . No, tada su u Stabucksu odlučili zatvorio svoj kafić tijekom prosvjeda kako « neprijatelji oružja» ne bi mogli ući, a šef kuće Howard Schultz kazao je kako je « Starbucks protiv svoje volje upleten u debatu oko oružja».

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:02