Dragičević: Ubio sam prijatelja nehotice u krivolovu

SPLIT - Dino Dragičević (18) iz Supetra ubojica je svog prijatelja i vršnjaka, Vukovarca Damira Šuće. Policajci su "izvukli" priznanje, no Dragičević tvrdi da je do opaljenja metka došlo slučajno, u krivolovu.



Damir je iz sjedećeg položaja vraćao pištolj preko lijevog ramena Dini koji je stajao na nogama, držeći cijev uperenu prema sebi, a njemu je nudio držač.  U tom je trenutku došlo do opaljenja metka koji je na mjestu kroz glavu iznad lijevog uha usmrtio Damira.
Dino Dragičević je poslijepodne priveden na saslušanje u Istražni centar uz kaznenu prijavu za ubojstvo. Nakon početne šutnje i odbijanja poligrafa, Dragičević je ipak popustio i formalno dao priznanje po kojem je sa Šućom kobne noći išao u lov na divlje svinje i lisice.



Osumnjičeni je ponio pištolj Crvena zastava kalibra 7,65 mm koji je kupio na Braču za 1500 kuna. Prema toj verziji, prijatelji su u noći na utorak sjedili i čekali da naiđe divljač na šumovitom predjelu Nadvode - Dunaj.



Pištolj kojim su planirali lov držao je Dino, no dao ga je Damiru da ga pričuva dok izvrši nuždu. No na povratku se dogodilo zlo.  Damir je iz sjedećeg položaja vraćao pištolj preko lijevog ramena Dini koji je stajao na nogama, držeći cijev uperenu prema sebi, a njemu je nudio držač. 



U tom je trenutku došlo do opaljenja metka koji je na mjestu kroz glavu iznad lijevog uha usmrtio Damira. Njegovu obranu potvrđuju i nalazi parafinske rukavice, barutne čestice su rasprostranjene na rukama obojice.



Navodno su prijatelji i prije  odlazili na kobno mjesto gdje bi isprobavali oružje Dinina oca, a u kući obitelji Dragičević se doista imalo što isprobati - nađen je čitav arsenal osim pištolja kojim je počinjeno ubojstvo. Njega je Dino dan poslije bacio s trajekta u brački kanal.



Otac Luka Dragičević je prijavljen za nedopušteno posjedovanje oružja. Policija je na konferenciji za novinare izložila svo zapljenjeno oružje.



Radi se o 3093 komada metaka, automatskoj pušci, nožu za pušku, nekoliko pištolja, cijevi i prigušivača, lovačkih puški, ručnih bombi, trenutnih granata...    



Andrea Kuzmić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 19:58