ANALIZA

DRUŠTVENE MREŽE GORE Kolindini simpatizeri napali supranika da je nagao i masovno dijele Thomsponovu poruku

 
Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović
 CROPIX

Nakon sinoćnjeg sučeljavanja predsjedničkih kandidata ušli smo u posljednji dan digitalnih kampanja, prije nego što nastupi predizborna šutnja. Predsjedničkim kandidatima, Kolindi Grabar-Kitarović i Zoranu Milanoviću, ali i njihovim simpatizerima iz neslužbenih grupa podrške, preostalo je još samo malo vremena do završetka njihovih predizbornih kampanja, pa tako i onih digitalnih.

Kako su, dakle, predsjednički kandidati iskoristili posljednje trenutke svoje digitalne kampanje te kako su njihovi simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške ocijenili sinoćnje sučeljavanje na HRT-u?

Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović je u posljednjim trenutcima svoje digitalne kampanje objavila niz videozapisa i fotografija s poznatim građanima, koji su izjavili da joj daju svoju potporu. U preostalim objavama je pozvala pratitelje da glasaju za nju, naglasivši kako je, posjećivanjem mnogih mjesta u Hrvatskoj dobila uvid u svakodnevne probleme građana, za koje će nastaviti predlagati rješenja. Na jučerašnje sučeljavanje održano na HRT-u se nije osvrnula.

No upravo je to bila bitna tema njenim simpatizerima iz neslužbenih grupa podrške, koji su pohvalili njezin nastup, ustvrdivši da je bio uvjerljiv, iskren i dominantan. Pozitivnim su procijenili i njen program, kao i reforme koje u njemu nudi. Pritom su Milanovićev nastup kritizirali, smatrajući da je bio nagao, da je stalno kritizirao Grabar-Kitarović bez argumenata te da nije ponudio jasan program.

Također, pojedinci su često ostalim simpatizerima dijelili poruku Marka Perkovića Thompsona, u kojoj je pozvao birače da izađu na izbore, jer samo tako mogu osigurati da Grabar-Kitarović pobijedi.

Zoran Milanović

Zoran Milanović se u svojim objavama djelomično osvrnuo na jučerašnju debatu, kritizirajući Grabar-Kitarović zbog još jednog pomilovanja – pomilovanja Danka Seitera 2016. godine, osuđenog zbog pogodovanja njenom najvećem donatoru. U ostalim objavama je pozvao građane da glasaju za njega, poručivši kako će služiti hrvatskim građanima, a ne dijeliti ih i razočarati.

Njegovi simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške su se također osvrnuli na jučerašnje sučeljavanje na HRT-u, pozitivno ocijenivši njegov nastup. Smatraju da je kvalitetno argumentirao svoje izjave te su ga pohvalili zbog njegove iskrenosti. Njegovo držanje, vladanje i prezentaciju sebe procijenili su pozitivnijim u usporedbi s njegovim nastupom na RTL-u.

Nastup Grabar-Kitarović su pak kritizirali, smatrajući da previše ponavlja iste fraze. U svojim objavama pozivaju ostale simpatizere da glasaju u anketama o tome tko je bio bolji na sučeljavanju kako Kolinda ne bi vodila u njima.

Također, izrazito su kritični spram verbalnog napada na Milanovića nakon sučeljavanja od strane Tomislava Madžara, savjetnika Grabar-Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:15