OSTAO BEZ LICENCE

DVOSTRUKI ŽIVOT MLADOG LIJEČNIKA Uzimao bolovanje kako bi se posvetio neobičnoj životnoj strasti

 Screenshot

Mladi britanski liječnik Ed Halloway (36) ostao je bez licence jer je vodio dvostruki život za kojeg nitko od njegovih kolega nije znao sve dok jedan od njih nije prepoznao njegov glas na televiziji. Naime, dr. Halloway je često uzimao bolovanje kako bi po svijetu komentirao konjičke utrke.

O svojoj strasti koja ga je koštala posla, progovorio je u prilikom intervjua prije tri godine kada je rekao da taj posao radi iz ljubavi. Tada je ispričao kako je radio televizijski posao u Britaniji, Poljskoj, Švedskoj, a prenosio je čak šest velikih događaja u SAD-u.

Upitan zašto i dalje obavljao posao komentatora kada je toliko vremena uložio da bi završio medicinu, odgovorio je kako to voli i da ga mu majka konstantno postavlja to isto pitanje.

Prilikom saslušanja ispred liječničke komisije, Halloway je priznao da je nastavio raditi kao komentator 2012. godine kada je postao urolog u bolnici u Scunthorpu.

U to je vrijeme zbog komentatorskih dužnosti nekoliko puta uzimao bolovanje, a jednom se nakon toga pojavio na poslu osunčane kože unatoč tome što je vrijeme u njegovoj zemlji bilo loše.

Tada su kolege prvi put posumnjale da im laže, ali istina je izašla na vidjelo tek kada je jedan prepoznao njegov glas na televiziji.

U travnju prošle godine je suspendiran nakon što je istragom utvrđeno da je radio kao komentator za vrijeme bolovanja u razdoblju od rujna do listopada 2012. godine. Tada je prenosio konjičke spektakale iz Philadelphije, Kalifornija i Nizozemske. Unatoč tome nadao se da će uvjeriti komisiju da ga vrate na posao.

Ipak to se nije dogodilo. Prošlog tjedna mu je oduzeta licenca zbog čega više ne smije raditi kao liječnik .

Prilikom donošenja ove odluke, Carrie Ryan-Palmer, predsjedavajuća u komisiji, poručila mu je da je njegovo ponašanje bilo nespojivo s liječničkim poslom.

- Ono je dokaz da ste vlastite interese stavili ispred interesa pacijenata čime ste ugrozili njihovo zdravlje - rekla je Ryan-Palmer.

Jedino što je preostalo strastvenom komentatoru i bivšem liječniku je da se žali na odluku za što ima mjeseca dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:07