ZVIJEZDA MARACANE

EDUARDO DA SILVA POTPISAO ZA FLAMENGO 'Imao sam puno ponuda, ali ovaj je klub ipak nešto posebno!'

 Tom Dubravec / CROPIX

Bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva nakon 15 godina ponovno će igrati nogomet u Brazilu. I to u rodnom Riju, na Maracani. Nešto prije podneva potpisao je s Flamengom na godinu i pol dana.

Eduardo je rano jutros sa suprugom Andreom i djecom sletio u Rio de Janeiro, a nakon toga produžio prema Maracani gdje je nakon liječničkog pregleda stavio potpis na ugovor s brazilskim prvoligašem. Poslijepodne će biti predstavljen javnosti.

- Nakon 15 godina vraćam se u Brazil, ovo će mi biti veliki izazov. Vrlo sam sretan što ću, ako Bog da, igrati u tako velikom klubu. Dat ću sve od sebe da pomognem Flamengu - poručio je Eduardo u zračnoj luci.

Premda je Dudu tijekom Svjetskog prvenstva rekao da je razgovor sa izvršnim direktorom Felipeom Ximenesom bio samo prijateljski, čini se da se već tada obećao klubu koji još nikada nije ispao u drugu ligu.

- Zvali su me mnogi klubovi, ali kada sam dobio ovaj poziv, naprosto nisam mogao reći 'ne'. Igrati za Flamengo je jedinstvena prilika koja se ne može usporediti ni sa čime - dodao je Eduardo za GloboEsporte.com.

Budući da mu je ugovor sa Šahtjorom istekao krajem lipnja, Flamengo je Eduarda doveo bez odštete. Momčad Neya Franca trenutno drži posljednje, 20. mjesto u Série A i Eduardovi će joj golovi biti prijeko potrebni da se iz zone ispadanja digne prema sredini ljestvice.

Drugom najboljem strijelcu u povijesti hrvatske reprezentacije ovo je četvrti klub u profesionalnoj karijeri, nakon Dinama, Arsenala i Šahtjora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:44