NOVA VERZIJA ČAVOGLAVA

EKIPA ČIJE SU OBRADE THOMPSONOVIH PJESAMA POSTALE HIT Misteriozni VIS Niprije: 'Ako nas šerate, sudit će vam bojovnici iz Čavoglava'

 
 BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U proteklih pet dana ekipa iza imena VIS Niprije postavila je četiri videa na svoj Youtube kanal, a u kratkom su roku ukupno skupili preko sto tisuća pregleda i 750 pretplatnika.

Misteriozni glazbenici rade uvijek isto: obrađuju hit Marka Perkovića Thompsona 'Bojna Čavoglave', čije lirike 'lijepe' na planetarno popularne suvremene hitove, kao i na kultne pjesme iz svjetske glazbene ostavštine. Nije čudo da su odabrali upravo 'Čavoglave', pjesma je to koju su Thompsonu 'ukrale' mnoge vojske i dobrovoljne brigade, pa se tako i dalje živo sjećamo one ukrajinske verzije, iz posljednjeg europskog rata. Niprije, međutim, ne gaje militaristički zvuk i imidž, očito je da se sprdaju s Thompsonovom uspješnicom.

No, tko su Niprije? 'Tajanstvena bića koja jedina smiju ući u Čavoglave' – definicija je koja se može naći u bespućima interneta, a opisuje spomenuti pojam. Dakako, riječ je o pošalici nastaloj prema stihu dobro poznate pjesme Marka Perkovića Thompsona ('nećete u Čavoglave, niste ni prije'). Prije pet dana, kada se na YouTubeu pojavio kanal sastava koji se naziva V.I.S. Niprije, prvo je bilo moguće poslušati njihovu obradu Beatlesovog evergreena 'Yesterday', ali uz riječi 'Bojne Čavoglave'. Urnebesno. Sastav, inače, sebe opisuje kao 'vokalno-instrumentalni sastav' koji će 'osvojiti srca publike i naklonost glazbenih kritičara, ali i zasjesti na vrh brojnih glazbenih top ljestvica'.

Sljedeće su objavili još jednu obradu evergreena, 'Stand by me', ali uz riječi najvećeg Thompsonovog hita, koju su nazvali 'Stand by M.P.T', a dosad najslušanija pjesma im je 'Shallow Čikola'. Ultra hit Lady Gage i Bradleyja Coopera dobio je sasvim novo ruho u izvedbi VIS-a Niprije, koji su prekjučer premijerno objavili i pjesmu 'Dancing Thompson', obradu ABBA-inog megahita 'Dancing queen'. Dakako, uz riječi 'Bojne Čavoglave'.

'Kako je dobro ovo napravljeno. Ne može ovo budala napraviti nego baš umjetnik. Preporučujem Thompsonu da ove legende ugosti 05. 08. 2020. u Čavoglavama na proslavi Oluje, pa da nam otpjevaju live ovu verziju', komentira jedan obožavatelj Niprija ispod pjesme na njihovom Youtube kanalu, dok drugi dodaje: 'Jebeš mi sve ako se ovo i u Srbiji ne sluša!'

Mnogi komentatori ih pritom pozivaju i da se s tim materijalima prijave na razne talent showove, i to rječima kako su njihove obrade 'Čavoglava' puno bolje od originalne pjesme.

Identitet članova VIS-a Niprije za sada nije poznat iako je javnost totalno zakačena za obrade koje se masivno dijele po Facebooku i društvenim mrežama. Svi žele doći do misterioznih glazbenika što smo, naravno, pokušali i mi. Nisu nam htjeli odati svoj identitet.

- Članovi vokalno-instrumentalnog sastava Niprije su skupina osrednje talentiranih pojedinaca, koji se glazbom bave amaterski, ili se njome uopće ne bave. Zbog osjetljivosti tematike pjesama koje su 'poharale internet' posljednjih dana, zasad bi htjeli ostati anonimni – rekli su nam iz sastava V.I.S. Niprije, dodavši kako njihova imena u cijeloj priči uopće nisu važna. Nešto smo, ipak, uspjeli izvući iz njih.

- Što se tiče samih pjesama, snimljene su u kućnoj radinosti, na amaterskoj opremi, s ograničenim znanjem, za što vjerujemo da se i osjeti. Lagali bi kad bi rekli da nas nije iznenadio veliki broj pregleda i komentara. Malo nas je naljutilo što su neke Facebook stranice downloadale s Youtubea naše video uratke i uploadale ih na svoje zidove, ali ne brinemo, sudit će im bojovnici iz Čavoglava! - dodali su iz vokalno-instrumentalnog sastava V.I.S Niprije, iskazavši žalost što nam ne mogu pružiti više sočnih informacija. Inače, na svom Youtube kanalu ova ekipa najavljuje i album kojega bi trebali uskoro izdati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:18