CROSSOVER I KABRIOLET

Evoque Cabrio: Sjedinjena naizgled nespojiva koncepcija

RANGE ROVER EVOQUE CABRIO

N

Provokacija koja ne izgleda nepristojno

PN

Studijom koja izgleda kao gotov proizvodni model britanska tvrtka pokazuje da ideja povišenog kabrioleta može izgledati sasvim dobro

TXT

Vjerovali smo da će kabrio izvedba Nissan Murana ostati jedinstvena pojava u svijetu SUV automobila, ali novo iznenađenje priredio je Range Rover. U Ženevu će dovesti studiju otvorene izvedbe Evoqua, čiji visoki stupanj zgotovljenosti, unatoč suzdržanosti čelnika tvrtke, upućuje na zaključak da na prodajni model neće trebati dugo čekati.

Povišeni kabrio izveden je iz dvovratnog Evoqea Coupe, a umjesto rollbara sigurnost pri eventualnom prevrtanju pružaju zaštitni lukovi koji u trenu iskaču iza stražnjih sjedala. Izgled nije groteskan kao u slučaju Murana Cabrio, štoviše lako možemo zamisliti ovakav Evoque na cesti bez da je praćen pogledima nevjerice prolaznika.

Gerry McGovern, prvi čovjek Range Roverova dizajna, uspio je na zanimljiv način sjediniti naizgled nespojive koncepcije crossovera i kabrioleta, a dobrom sportskom izgledu obol daju nastavci stražnjih naslona za glave, metalni dodaci branika i pragova te naplaci veličine 21 col. Platneni krov automatikom se izvlači iz spremišta u prtljažnom prostoru. Motori, mjenjači i pogon odgovaraju standardnom Evoqueu.

-potpis

Britanci šute o serijskoj proizvodnji, ali bilo bi zanimljivo vidjeti ga uz jadransku plažu…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:26