RECEPT DANA

Fašnički meni

Recept: RESTORAN GABREKU 1929., Samobor

SASTOJCI za 4 osobe:

* 2 para krvavica

* 2 para pečenica

* 2 para češnjovki

Restani krumpir:

* 1 kg krumpira

* 1 glavica luka

* 1 žlica masti

Kiselo zelje:

* 1 kg kiselog zelja

* 1 glavica luka

* 1 žlica masti

Prilozi:

* 10 dag hrena

* 2 dl samoborske muštarde

1. Češnjovke skuhajte, a pečenice i krvavice ispecite na masti.

2. Kiselo zelje skuhajte i prodinstajte na masti i nasjeckanom luku.

3. Krumpir skuhajte u kori, malo ohladite pa ogulite. Razrežite ga na ploške pa prodinstajte na masti i nasjeckanom luku.

4. Kao prilog na pladanj stavite samoborsku muštardu i naribani hren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:09