Festival narodnih priča, legendi i mitova Istre

U istarskom gradu Pićnu od 31. srpnja do 2. kolovoza održava se Festival narodnih priča, legendi i mitova Istre – LEGENDFEST 2009. Festival nije natjecateljskog karaktera a tema ovogodišnjeg festivala su vile.



Za trajanja Festivala,  grad Pićan odjeven je u stare istarske tkanine, stanovnici u istarskoj nošnji, okus dobrog vina, vizuali glagoljice i zvuci istarske melodije. Pićnom hodaju divovi, štrige, gusari, vile, Mlečani, carevi, biskupi...



Svaki prostor, prazna kuća, livada ili trg ispunjeni su malim sadržajima kao npr. pjesni-cima koji recitiraju, pripovjedačima, malim narodnim skečevima i predstavama. Centralni projekti / predstave (istarske tematike, priče, legende) odvijaju se na glavnoj pozornici na otvorenom. Za vrijeme trajanja festivala posebno je interesantno djeci posjetiteljima koja se mogu uključiti u radionice i tako sudjelovati u izvođenju predstave koju pripreme uz stručnog voditelja. Ove se radionice odvijaju cijeli dan.



Cilj i svrha festivala je popunjavanje kulturno umjetničke ponude Istre, oživljavanje grada Pićna i tog kraja Istre. Posjetitelji mogu saznati ponešto o Istri, običajima, legendama, pričama i dobro se zabaviti. Svake godine gost festivala je jedna zemlja koja se predstavlja svojim teatrom i sličnim programima na istu temu.



Od ove godine, posjetiteljima je omogućeno kampiranje za vrijeme trajanja Festivala. Ispod glavnog igrališta, u samom centru Pićna, osigurana je lokacija za podizanje šatora.



Cijeli program pogledajte na: www.legendfest.hr



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:28