OTIŠLI U BOLJI ŽIVOT?

FIFA : Svi nogometaši Sjeverne Koreje su na broju

U petak su svjetskim medijima počele kružiti priče kako su četvorica igrača Sjeverne Koreje nestala bez traga
 AFP

Ekspresno je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) istražila navode brojnih svjetskih medija da su četvorica Sjevernokorejaca nestala u Južnoj Africi. Uslijedio je demantij.

Podsjetimo, budući da je pored četvorice sjevernokorejskih nogometaša u službenom zapisniku utakmice protiv Brazila stajala opaska “odsutni”, krenule su špekulacije kako su An Chol Hyok, Kim Myong WonKim Kyong Il i Pak Sung Hyok nestali, odnosno kako su pobjegli iz reprezentacije.

FIFA je najprije putem glasnogovornika poručila kako nema nikakve informacije o nestanku, a nekoliko sati kasnije se Gordon Watson ponovno oglasio.

- Četvorice spomenutih igrača nije bilo u zapisniku zbog tehničke pogreške sjevernokorejske reprezentacije - kazao je glasnogovornik.

Prema njegovim riječima, Sjevernokorejci su nepotrebno izostavili s popisa igrače na koje izbornik nije računao za dvoboj protiv Brazila. Takav je potez na koncu donio miris skandala, ali od toga očito nema ništa budući da su sva četvorica “spornih” nogometaša bila na posljednjem treningu svoje vrste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 12:45