Film "Snivaj zlato moje" u natjecateljskom programu festvala u Moskvi

ZAGREB - Film "Snivaj, zlato moje" redatelja Nevena Hitreca i scenarista Hrvoja Hitreca uvršten je u službeni natjecateljski program ovogodišnjeg 28. Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi koji se održava od 23. lipnja do 2. srpnja 2006.

Film je snimljen u produkciji Interfilma i Hrvatske televizije a sufinanciralo ga je Ministarstvo kulture, priopćeno je danas iz Interfilma.

Posljednji hrvatski film koji je bio u službenoj konkurenciji Moskve je "Kad čuješ zvona" Antuna Vrdoljaka prije 37 godina (1969.).

U glavnoj konkurenciji festivala u Moskvi je 17 filmova, među ostalima, film "Rođaci" mađarskog redatelja Istvana Szaboa i "Klimt" Meksikanca Raoula Ruiza s Johnom Malkovichem u glavnoj ulozi.

U četveročlanom žiriju nalaze se istaknuti poljski redatelj Andrzej Zulawski i britanska glumica Julie Christie.

Svečana premijera hrvatskog filma održati će se 24. lipnja, a film će u Moskvi predstavljati redatelj Hitrec i glumci Ivan Glowatzky, Ljubomir Kerekeš, Višnja Babić, Marija Kohn, Vlatko Dulić te dvoje djece Alan Malnar i Franka Kos.

Film "Snivaj zlato moje" dobitnik je Nagrade publike i pet Zlatnih arena na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu.

Međunarodni filmski festival u Moskvi (MIFF) osnovan je 1935., što ga čini drugim najstarijim filmskim festivalom na svijetu nakon onog u Veneciji, osnovanog 1932. Festival je priznat kao "A" festival od strane Međunarodne federacije udruženja filmskih producenata, uz bok Cannesu, Berlinu, Veneciji i Karlovym Varyma. (Hina)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:26