VIRALNI PASTIR

FOTO: ČOBAN POSTAO INTERNETSKA ZVIJEZDA Objavljuje fotke s radnog mjesta i svi ga slijede poput ovaca

 twitter.com/herdyshepherd1

Danas baš svatko može postati viralna zvijezda na internetu. Najbolji primjer je pastir James Rebanks čija se obitelj čuvanjem ovaca bavi već nekoliko generacija. Postao je popularan fotografirajući predivne prizore s njegovih avantura u kojima nadzire više stotina ovaca pasmine Herdwick.

Čuvajući ih James svakodnevno na Twitteru objavljuje fotke pejzaža i zanimljivih događanja, a o njegovoj popularnosti govori i 45 tisuća sljedbenika na popularnom mikroblogerskom servisu.

- Počeo sam tweetati prije dvije godine. U početko je to bio samo eksperiment da vidim koliko je ljudi zainteresirano za ovaj posao. Ubrzo je postalo jasno kako ih ima mnogo - rekao je James.

Prije nego što je postao Twitter zvijezda punih se 15 godina bavio pisanjem novinskih članaka i poezijom. Jednog dana je shvatio kako su riječi i fotografije najbolji način da pastirski posao približi ljudima. Stavljajući objave na Twitteru uspio je u svojoj nakani.

- U vrlo sam kratko vrijeme skupio 44 tisuće sljedbenika, a posljednji video koji sam objavio prikupio je čak 600 tisuća pregleda - ističe James.

Pastirski je posao na engleskim visoravnima i poljima star između četiri i pet tisuća godina.

Pogledajte neke od Jamesovih fotografija na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. srpanj 2024 23:21