LEKCIJA USVOJENA!

FOTO: DOMIŠLJATA UČITELJICA ŠOKIRALA UČENIKE Pogledajte grozan, ali učinkovit eksperiment s kojim im je dokazala koliko je važno prati ruke

 
 Donna Gill Allen/Facebook

Nastavnici ponekad imaju poteškoća natjerati svoje učenike da zapamte gradivo i zaokupe im pažnju, no jedna je učiteljica iz Sjeverne Karoline pokazala koliko je kreativnost važna za rad s djecom.

došla je na genijalnu ideju kako angažirati svoje učenike. Željela im je dokazati koliko je važno pranje ruku, a lekcija je bila o bakterijama i koliko se one lako šire.

Kako bi ih u to uvjerila, Gill Allen trebala je samo nekoliko šnita kruha, plastične vrećice i malo strpljenja.

Rezultat je ponosno podijelila na svom Facebook profilu pri čemu se obratila svojim kolegama i napisala kako je ovo bio najodvratniji, ali najzabavniji eksperiment ikad.

- Uzmete tri šnite kruha. Neka svi učenici vide da šnitu kruha stavljate u vrećicu sa sterilnim rukavicama. Na vrećicu napišete 'kontrolirano'. Potom skinete rukavice, operete ruke i drugu šnitu kruha stavite u drugu vrećicu s natpisom 'čisto'. Potom treću šnitu kruha date njima u ruke, kada ga dodirne svako dijete u razredu, stavite ga u treću vrećicu i označite kao 'prljavo'. Potom gledate kako se kruh mijenja tijekom vremena pod utjecajem bakterija - napisala je učiteljica, a rezultati su bili takvi da je svaki njezin učenik zapamtio kako redovito treba prati ruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 06:17