VELIKA ZBRKA

FOTO: DOSTAVA IZNENAĐENJA Student naručio opremu za vježbanje, a dobio dijelove drona vrijednog 350.000 dolara

 Reddit/Seventy_Seven

Student strojarstva iz New Yorka nemalo se iznenadilo kad mu je na kućnu adresu stigao paket, a u njemu se nalazila, umjesto utega koje je naručio, vladina bespilotna letjelica!

Korisnik Reddita Seventy_Seven ovo je šokantno otkriće istog trenutka podijelio s drugim članovima ove društvene mreže.

Kako se vidi na objavljenim fotografijama, u kutiji su bila krila, kontrolna ploča i iskaznica koja navodi da predmeti pripadaju federalnim vlastima, te da ih treba vratiti Nacionalnoj upravi za oceane i atmosferu u vojnoj bazi MacDill u Tampi na Floridi.

Student je nazvao službu za korisnike dostavljačke kompanije UPS, a agent mu je kazao da opremu može zadržati ako je paket naslovljen na njegovo ime i adresu.

Jedan od korisnika Reddita, koji sebe opisuje kao veterana rata u Afganistanu, ispod fotografija je napisao kako se radi o bespilotnoj letjelici Puma AE.

Opremljena je termalnom kamerom, ima domet od gotovo 18 kilometara, a kako tvrdi bivši vojnik, u slučaju nestručnog rukovanja vrlo lako propelerom može odrezati prst.

Glasnogovornik Nacionalne uprave za oceane i atmosferu David Miller potvrdio je da je dron, inače vrijedan 350.000 dolara, slučajno poslan na adresu njujorškog studenta.

Dron je u osam kutija poslan prema utočištu za morske životinje u Massachusettsu. Jedna kutija je krivo adresirana i od tada joj se gubi svaki trag.

Neimenovani student vratio je vlasnicima dijelove bespilotne letjelice.

Inače, Nacionalna uprava za oceane i atmosferu koristi bespilotne letjelice za promatranje morskog života i istraživanje migracije ptica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 11:32