PREDSJEDNIČKI IZBORI

FOTO Kako su svoje biračko pravo ostvarili kandidati: Prvi je stigao Juričan, Kolinda se isticala s kišobranom, Milanović je imao susret na prozoru

 
Gornji red: Zoran Milanović, Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro Dolnji red: Dario Juričan, Katarina Peović i Anto Đapić
 Goran Mehkek/Ivan Perić/Ranko Šuvar/Darko Tomaš/Željko Puhovski / Cropix

Hrvatska u nedjelju bira predsjednika Republike. Od 7 ujutro otvorena su sva biračka mjesta za predsjedničke izbore, sedme od stjecanja neovisnosti. Za birače u Hrvatskoj otvoreno je 6.409 mjesta, a svoj glas može dati ukupno 3,8 milijuna birača. Birališta su otvorena do 19 sati do kada traje i izborna šutnja.

Od predsjedničkih kandidata na biralištima je ujutro prvi snimljen Dario Juričan. Na biralištu u Španskom pojavio se nedugo nakon otvaranja.

U jutarnjim satima na biralištu u zagrebačkim Gračanima glasao je i kandidat Miroslav Škoro koji je stigao u društvu supruge Kim Ann.

Također u društvu supruge stigao je predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović, koji je biračko pravo konzumirao na biralištu u centru Zagreba. Hodajući ulicom prema glasačkom mjestu Milanović je u prolazu pozdravio građanku koja se s velikim osmijehom na licu nagnula kroz prozor.

Glasao je i predsjednički kandidat Dejan Kovač, kojeg podupire HSLS. On je svoje biračko pravo ostvario na zagrebačkom Borovju.

Predsjednička kandidatkinja Radničke fronte Katarina Peović glasala je na biralištu u zagrebačkom Trnju, a nezavisni predsjednički kandidat Mislav Kolakušić u zagrebačkoj Nehajskoj ulici.

Biračko pravo iskoristila je i aktualna predsjednica Republike te kandidatkinja HDZ-a za drugi mandat na Pantovčaku Kolinda Grabar-Kitarović. Na biralište je došla u društvu supruga Jakova Kitarovića i s upadljivim plavim kišobranom porubljenim volanima.

Predsjednički kandidat Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca Nedjeljko Babić svoje je biračko pravo ostvario u Lučelnici Tomaševečkoj, a nezavisna predsjednička kandidatkinja Dalija Orešković glasala je u zagrebačkoj VII. gimnaziji. Predsjednički kandidat stranke DESNO Anto Đapić glasao je u Osijeku. Predsjednički kandidat Stranke Ivana Pernara, Ivan Pernar, svoje je biračko pravo iskoristio na glasačkom mjestu u Španskom.

FOTOGALERIJA: Kolinda Grabar-Kitarović na glasanju

FOTOGALERIJA: Katarina Peović na glasanju

FOTOGALERIJA: Anto Đapić na glasanju

FOTOGALERIJA: Zoran Milanović na glasanju

FOTOGALERIJA: Miroslav Škoro na glasanju

FOTOGALERIJA: Dario Juričan na glasanju

FOTOGALERIJA: Dejan Kovač na glasanju

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:50