ČUDNO BIĆE

FOTO: MORE NA OBALU IZBACILO NEOBIČNO STVORENJE Neke je odmah podsjetilo na vanzemaljca, no čini se da je ipak riječ o ovozemaljskom stvoru

 
 Facebook

More je na obalu Novog Zelanda izbacilo kostur misterioznog stvorenja, piše Daily Mail. Lokalno stanovništvo nema pojma što bi to moglo biti, pa su se za pomoć obratili stručnjacima i društvenim mrežama. Neobičan je stvor pronađen na plaži u Cantenburyju. Čini se da ima dvije noge i rep, nešto nalik krilima, oštre zube i nekakvu izraslinu na glavi.

Slučajna prolaznica Hanna Mary i njezina majka, koje su prve uočile neobičan kostur, ostale su u priličnom šoku kad su ga ugledale. 'Prvo mi je palo na pamet da je riječ o izvanzemaljcu. jako me fascinirao taj prizor', rekla je Hanna.

Niti stručnjak za prepariranje životinja, Chris Lynch, nije znao o čemu se radi pa je fotografije objavio na Facebooku. Uskoro su počeli stizati možebitni odgovori, a više je ljudi zaključilo da je tajanstveno stvorenje zapravo vrsta raže. 'Mislim da je riječ o raži koja živi u velikim dubinama', napisao je jedan komentator. 'Nema šanse da je to riba!', usprotivio se drugi.

Inače, raže su vrsta ribe koje umjesto kostiju imaju hrskavicu i povećane prsne peraje spojene s glavom koje tako tvore tijelo u obliku diska. Kod raže pronađene na obali Novog Zelanda peraje su vjerojatno pojedene pa je riba izgubila prepoznatljiv oblik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:41