TURISTIČKO RAZGLEDAVANJE

FOTO Nesvakidašnji prizor u Splitu: Deva pobjegla iz cirkusa i prošetala gradom

 Foto: čitatelj / Dalmacijanews

Deve koje tijekom dana odmaraju u hladovini borova na Poljudu, u sklopu ograđenog prostora cirkusa Safari, cijeloga vikenda prava su atrakcija, pogotovo nakon što su u noći s četvrtka na petak šetnjom po splitskim ulicama podigle popriličnu medijsku prašinu.


Nesvakidašnjem prizoru svjedočili su stanari sa Spinuta koji su promptno reagirali i kontaktirali osoblje austrijsko-njemačkog cirkusa, koji se diči svojom stoljetnom tradicijom. Naravno da je bijeg jednih od najvećih atrakcija cirkusa u vlasništvu obitelji Spindler bila i glavna tema jutarnjih kava u gradu pod Marjanom. Po jednim pričama deve su samovoljno pobjegle, a po drugima riječ je o dobro promišljenom marketinškom triku. No, iz Safarija glasine da su iskoristili deve za promidžbu odlučno demantiraju.


- Netko je namjerno rastvorio, da ne kažem razbio naše metalne ograde. Čak je prerezao i žice sa strujom koje su postavljene oko ograda i doslovno izvukao deve na cestu. Sve naše životinje, deve i konji, iznimno su dobro izdresirane. One same ne bježe dok ih ljudi na to ne natjeraju. Cirkus naše obitelji ima stoljetnu tradiciju, a sigurnost je na prvom mjestu. Pogledajte, uvjerite se, djeca i odrasli sadržajem su oduševljeni - objasnilo nam je osoblje cirkusa Safari, koje je 45 minuta iza ponoći na križanju Jobove i Tesline ulice laganom šetnjom vratilo deve u sigurnost njihova privremenog staništa na Poljudu.
No, nije to prvi put da deve slobodno šetaju ulicama grada u kojem gostuje cirkus Safari. Jedna mlada deva prije otprilike dva mjeseca, sredinom srpnja, prošetala je zadarskim ulicama. U tom je gradu od 30. lipnja do 10. srpnja gostovao cirkus na Bulevaru, na parkiralištu nekadašnjeg trgovačkog centra Billa. Prema neslužbenim informacijama, deva je pobjegla prilikom ukrcavanja. No osoblje cirkusa jučer nam nije potvrdilo tu priču, iako su mediji izvijestili o tome šaljivo primijetivši kako nije fatamorgana već da je stvarno deva šeta na ulici.


Ipak, u Splitu u akciju hvatanja deva bila je uključena policija, dok u Zadru nisu imali dojava o odbjeglim devama niti im se netko požalio da ugrožavaju promet.

(Tihana Marović/SD)

Pogledajte fotogaleriju:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:18