ZLATNI STUDIO 2019.

FOTO: NEZAPAMĆENI RASPLETI I ISKRENA ODUŠEVLJENJA NA SPEKTAKLU GODINE Nitko se nije nadao bendu top sportaša i nastupu Bohanec Vidović i Cvitešić

 
 Ronald Goršić / CROPIX

Bila je to večer koju ćemo dugo pamtiti, spektakl godine.

Baš su tim riječima mnogi uzvanici opisali spektakularnu dodjelu najveće hrvatske medijske nagrade - Zlatnog Studija, koja se u subotu navečer održala u najvećem studiju Hrvatske radiotelevizije “Anton Marti”, u režiji Ivana Miladinova. Kada organizirate proslavu, gosti se često ne pojave na vrijeme, no ovaj put nije bilo tako. Deseci taksija stigli su pred HRT i znatno prije zadanog vremena pa je HRT-ovo predvorje već od 19 sati vrvjelo poznatima iz svijeta filma, televizije, kazališta, glazbe, radija... Za toplu dobrodošlicu pobrinula se Vinarija Korlat, čiji su zaposlenici točili vrhunska hrvatska vina našim gostima. Ipak, napetost se u zraku itekako osjećala. Svi su htjeli znati tko je osvojio kipić Zlatni Studio, a mnogi su komentirali i kako je to nagrada slična Oscaru kojeg dodjeljuje Američka filmska akademija. S malom razlikom, pričalo se, jer ipak je Zlatni Studio nagrada o čijim dobitnicima odlučuje publika, odnosno čitatelji Jutarnjeg lista.

Teško je, uistinu, pobrojati sve poznate i slavne koji su došli na svečanost, no spomenimo da su se pred znakom Zlatnog Studija fotografirali Anja Šovagović Despot, Nina Violić, Jelena Veljača, Tonči Huljić, Nadia Cvitanović, Bojana Gregorić Vejzović, Saša Lozar, Mia Kovačić...

Dvije Ane Šafranek

- Imamo još tri minute do izravnog televizijskog prijenosa - začulo se iz zvučnika, a više od 300 uzvanika pohitalo je pronaći svoje mjesto u HRT-ovu studiju. Počelo je emotivno. Nina Badrić i Petar Grašo svojim su duetom pjesme “Rekao si” ganuli goste podsjećanjem na pokojnog velikana hrvatske glazbene scene Olivera Dragojevića, a atmosferu su potpalili Massimo Savić i Vatra svojim hitom “Nama se nikud ne žuri”. Atmosfera u studiju “Anton Marti” na trenutke je podsjećala na kakav odličan koncert, jer su se na pozornici nizale ponajveće hrvatske glazbene zvijezde, a fantastično raspoložena publika pljeskala je i ljuljuškala se u ritmu najvećih domaćih hitova. Simpatije su zaradili i nominirani radijski voditelji Ivana Mišević, Frano Ridjan i Robert Ferlin, koji su se hrabro uhvatili mikrofona i otpjevali svoju interpretaciju kultne pjesme Jure Stublića “Neprilagođen”. No ništa nas nije moglo pripremiti na glazbeno iznenađenje večeri. Marko Tolja i Zrinka Cvitešić izašli su na scenu i otpjevali hitove iz jednog od, po mnogima, najboljih hrvatskih filmova - Tko pjeva zlo ne misli, a publika je gromoglasnim pljeskom reagirala kada im se pridružila naša slavna sopranistica Mirjana Bohanec, koja je u spomenutom filmu tumačila jednu od glavnih uloga, Zagrepčanku Anu Šafranek.

- Atmosfera je bila sjajna. Bila sam malo uzbuđena jer dugo nisam nastupala, ali ponijelo me kada sam vidjela reakciju publike. Čestitam Jutarnjem listu i Studiju na ovoj dodjeli, jer doista rijetko imamo priliku izvoditi i slušati te prekrasne zagrebačke starogradske pjesme. Dodjela ove nagrade ostat će mi dugo u sjećanju, stvarno je bilo predivno - ispričala nam je dan poslije Mirjana Bohanec.

Dobru atmosferu donio nam je i band “Vatreni Studio” koji je izveo pjesmu “Igraj moja Hrvatska”, navijački hit kojim smo prošle godine proslavljali uspjehe naše nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Zorica i Ćiro

U tom se “novom bendu” Tony Cetinski uhvatio bubnjarske palice, a na pozornicu su uz Zaprešić Boyse stali estradnjaci i vrhunski sportaši. Publika je tako, vjerojatno prvi put, imala priliku čuti kako uglas pjevaju glazbena diva Zorica Kondža te legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević, vaterpolist Dubravko Šimenc... A mora se reći, bilo je i treme.

Mlada glumica Nadia Cvitanović nije mogla suspregnuti uzbuđenje kada je baš njeno ime pročitano kao pobjednice u kategoriji najbolje filmske glumice godine. Drhtavim glasom jedva je uspjela zahvaliti svima koji su joj pomogli pa rekla kako je iskreno iznenađena jer u opasnoj konkurenciji nagradu nije očekivala. No, čitatelji su rekli svoje pa je nagrada završila u njenim rukama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:39