UMJETNOST ILI LUDOST?

FOTO Pogledajte kako je ova djevojka ubila vrijeme tijekom leta u avionu: Ovo je njena interpretacija remek-djela!

 www.ninakatchadourian.com

Mnogo je načina na koje možete potratiti vrijeme dok se vozite u zrakoplovu. Možete čitati, gledati filmove, slušati muziku ili, kao Nina Katchadourian, stvarati umjetnost u wc-u, piše Daily Mail.

Koristeći se materijalima koje ima na raspolaganju i uz pomoć mobitela, ova umjetnica radila je autoportrete u stilu flamanskih renesansnih portreta.

Na letu od On San Francisca do Aucklanda koji je trajao 14 sati, Katchadourian je shvatila da će zahod biti prazan dosta vremena.

U par navrata prošetala je do toaleta, "ukrasila" se toaletnim papirom, i napravila autoportrete u stilu umjetnosti iz 15. stoljeća.

Kolekcija 'Self-Portraits in the Flemish Style' dio je većeg projekta nazvanog Seat Assignment koji je započela prije dvije godine, a uključuje svu njenu umjetnost "iz zraka".

Umjetnica koja je rođena u Kaliforniji, rekla je kako je na ideju došla kada se na jednom letu slučajno uslikala.

"Spontano sam stavila toaletni papir na glavu i pogledala se u ogledalo. Tada sam pomislila, wow, izgledam kao slika! Bio je to početak ektremnih improvizacija", rekla je Katchadourian.

" Nosila sam tanki crni šal koji ponekad objesim na zid u pozadini kako bih stvorila duboku crnu pozadinu, tipičnu za ovakve portrete. Nema ovdje nekog posebnog osvjetljenja, osim svjetala koja se inače nalaze u zahodu, a sve slike sam uslikala držeći mobitel u jednoj ruci", napisala je na svojoj internetskoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 22:46