MONSTRUM

FOTO: SATELIT SLUČAJNO SNIMIO MITSKO ČUDOVIŠTE? 'Kreće se brže od kitova, znatno je veće od morskih pasa...'

 Google Maps

Golemo misteriozno biće snimljeno je u tirkiznim vodama slikovitog zaljeva Oke Bay na Novom Zelandu.

Golemo neobjašnjivo kretanje valova površine mora ugledao je inženjer Pita Witehira.

Da slučaj bude još bizarniji, Novozelanđanin je pojavu ugledao na Google Earthu, a snimio ga je satelit iznad obale novozelandskog Sjevernog otoka 30. siječnja u 11.30 sati.

Witehira je ovo mirno područje razgledavao jer je planirao ondje kupiti vikendicu, a u jednom trenutku ispod površine vode je ugledao nepoznato biće dugo oko 12 metara.

- Maori bi ovo biće nazvali Taniwha. Čini se kako se ne radi o kitu, a i preveliko je da bude morski pas. Kreće se prebrzo i skreće preoštro da bi mogao biti kit - kazao je Witehira.

Taniwha je mitološko biće za koje Maori vjeruju da živi u dubinama rijeka, tamnim pećinama ili u morima, posebice na mjestima snažnih struja i valova. Smatraju ih zaštitnicima ljudi i mjesta, a prema nekim tradicijama mogu biti i opasni predatori, koji bi otimali žene kako bi ih učinili svojim suprugama.

Witehira tvrdi kako je siguran da se ne radi o tragu motoriziranog plovila, te kaže kako biće mora biti veoma masivno da bi proizvelo takve valove.

Podsjetimo, nedavno je u britanskom gradiću Whistable navodno snimljen golemi rak širok gotovo 20 metara kako se skriva u plićaku kraj lučice. Naravno, većina internetske populacije fotografiju je označila kao vrlo lošom fotomontažom.

Što će misliti o slučaju s Novog Zelanda tek treba vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 14:21