FITNESS FANATIK

FOTO: SLIKA KOJA JE UVRIJEDILA DEBELE Majka troje djece pohvalila se izvrsnom linijom

 Facebook

Amerikanka Maria Kang, majka troje djece koja vodi neprofitnu udrugu za popularizaciju fitnesssa, objavila je na Facebooku sliku koju su mnogi kritizirali kao uvredljivu prema drugim ženama.

"Koji je tvoj izgovor?", piše na fotografiji na kojoj Kang pokazuje svoje izvježbano tijelo u sportskom grudnjaku i gaćicama, dok su oko nje njezino troje djece. Poruka je jasna - žena se ne smije zapustiti niti nakon poroda i može ostati u dobroj formi.

"Vrijeđaš žene i imaš previsoko mišljenje o sebi. Zapravo si odvratna", samo je jedan od negativnih komentara koji je ostavljen ispod fotografije. Intenzivna rasprava traje, i ispod posta trenutačno stoji više od 20.000 komentara. Cijelu priču su popratili i mediji, pa prenose opise Kang, koja živi u Los Angelesu, kao "nasilnice koja želi postidjeti sve žene s viškom kilograma". Mnogi Amerikanku kritiziraju zbog toga što promovira kult opsjednutosti fitnessom i zanemaruje činjenicu da kod nekih žena problem izgleda nakon višestrukih poroda nije povezan samo sa njihovom voljom za vježbanje.

"Koji je moj izgovor? Nemam tvoje gene", odgovorila je jedna Amerikanka, majka dvoje djece, koja je ispričala kako redovito vježba, ali ne može riješiti problem strija na trbuhu.

Oglasila se i Kang, te poručila kako nikoga nije željela uvrijediti.

- Željela sam nadahnuti ljude. Znam kako mnoge žene misle da nemaju vremena za vježbanje zbog djece. Željela sam im poručiti: Ako ja mogu, možete i vi - pojasnila je Amerikanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:03