StoryEditor
TRAŽE SE

FOTO: SVI DIJELE JEDNU OD POSLJEDNJIH FOTOGRAFIJA NOTRE-DAME PRIJE POŽARA 'Ovo sam slikala kad smo izašli. Pomozite mi pronaći ga...'

 
 Brooke Windsor / Twitter

Turistkinja koja je neposredno prije izbijanja požara na pariškoj znamenitosti, ispred crkve Notre-Dame fotografirala oca u igri s kćerkom, pokrenula je na društvenim mrežama akciju pronalaska muškarca sa slike.

Brooke Windsor je u ponedjeljak poslijepodne obilazila Pariz i zatekla se pred gotičkom katedralom. Fotografirajući impozantnu građevinu u kadru joj se našao niz ljudi koji se ondje zatekao, no u prvom su se planu izdvojili muškarac i dijete, zadubljeni u igru, s osmjesima od uha do uha.  

Windsor je u Pariz doputovala iz rodnog Michigana u SAD-u. Muškarca, kojeg je ulovila s djetetom, želi pronaći kako bi mu poklonila tu fotografiju koja je nastala nekoliko trenutaka prije nego što će katedralu progutati vatra i dim.

‘Ovo sam slikala kad smo izašli iz Notre Dame, oko sat vremena prije nego što je izbio požar. Skoro sam prišla ocu i pitala ga želi li ovu sliku. Sad mi je žao što nisam. Molim vas, pomozite mi pronaći ga’, napisala je.

 

Njezinu su objavu korisnici Twittera podijelili više od sto tisuća puta i reagirali na nju više od dvjesto tisuća puta. Brooke je napomenula da nije sigurna da se radi o ocu i kćeri, da je to pretpostavila zbog dinamike odnosa, no mogao bi joj isto tako biti brat, ujak, stric ili bilo tko iz bliže obitelji...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 03:21