VIRALNI HIT

FOTO: UČITELJ IZ GANE POUČAVA INFORMATIKU CRTAJUĆI PO PLOČI Škola nema ni jednog kompjutora, no od učenika zahtijeva da polože taj predmet

 
 Facebook

Učitelj iz Gane koji svoje učenike poučava informatici, a da pritom nema ni jedan jedini kompjuter u školi, postao je viralni hit.

Učitelj iz Kumase koristi samo običnu ploču na kojoj svojim učenicima vrlo detaljno crta dijagrame popularnog Microsoftovog programa Word.

'Puočavanje informatike u Gani je jako smiješno', rekao je učitelj Richard Appiah Akoto, poznatiji kao Owura Kwadwo, na svojem Facebook profilu.

'Jako volim svoje učenike pa sam se potrudio da im što je moguće više pojasnim što ja to zapravo poučavam.'

Nakon što je slika neobičnog sata informatike postala viralna, primijetio ga je i sam internetski div Microsoft koji je obećao požrtvovnom učitelju poslati informatičku opremu.

Akotova osnovna škola nema nijednog kompjutera od 2011. godine unatoč tome što od učenika zahtijeva da polože test iz informatike kako bi mogli upisati srednju školu.

Učitelj je postao inspiracija mnogima, a komentatori na društvenim mrežama izrazili su svoje divljenje prema Akotu koji se silno potrudio da učenicima što je moguće više približi kompjutersku tehnologiju.

'Ovo nije prvi put da sam učenicima ovako nešto nacrtao na ploči. Stalno to radim. A slike objavljujem i na facebooku jer želim privući pozornost ljudi koji bi nam možda mogli pomoći', rekao je Akoto.

Želja mu se i ostvarila jer je poduzetnica Rebecca Enonchong primijetila njegovu objavu te ju 'tvitnula' Microsoftu Africa uz napomenu da učitelj poučava o njihovim proizvodima iako ih uopće nema.

Internetski div ubrzo je reagirao te obećao Akotu poslati prijeko potrebnu opremu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:24