OPASNI OTOCI

FOTO: UŽAS NA RAJSKOJ PLAŽI 'Mislili smo da nas je ugrizao kukac, ali noge su svaki dan izgledale sve gore. Pazite dok šetate po pješčanim plažama'

 
 Facebook

Katie Stephens (22) iz Ontaria nedavno se vratila iz Dominikanske Republike gdje je bila na odmoru sa svojim dečkom, 25-godišnjim Eddijem Zytnerom, i otkrila kako su 'pokupili' parazite na jednoj od prekrasnih pješčanih plaža u odmaralištu IFA Villas Bavaro u Punta Cani.

Dok su tamo boravili, kaže, primijetili su da su malo 'ogrebali svoja stopala'. Tek kad su se vratili kući primijetili su da im noge otiču, kao i da im se na prstima stvaraju plikovi.

- Mislili smo da nas je ugrizao neki kukac, no svakog dana bivalo je sve gore - napisala je Stephens na Facebooku.

Dvojica liječnika nisu uspjela otkriti što uzrokuje oticanje, no treći je odmah prepoznao o čemu je riječ, jer je nedavno vidio sličan slučaj kod para koji se vratio s Tajlanda.

Stephens i Zytner zarazili su se ličinkama takozvane rudarske gliste, a djevojka tvrdi kako su ličinke vjerojatno pokupili šetajući bosonogi po pješčanoj plaži.

Liječnik im je pripisao ivermektin, lijek koji bi trebao ubiti crve koji su se razvili u njihovim tijelima.

Stephans kaže kako je svoju priču podijelila na Facebooku kako bi upozorila sve koji putuju u tropska područja, ali i kako bi liječnici postali svjesniji te zaraze.

- Želimo im pokazati kako to izgleda jer smo mi nekoliko puta morali ići u bolnicu kako bi otkrili što nam je - kazao je Zytner za CTV News.

Dodao je kako su mu stopala svaki dan sve bolje i kako još moraju otići kod dermatologa da im da nešto za oštećenu kožu na stopalima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:18