StoryEditor
ČUDO NEVIĐENO

FOTO, VIDEO: DIV OD 36 TONA SPASIO ŽENU OD MORSKOG PSA Snimila je nevjerojatan trenutak kad ju je kit sakrio pod peraju: 'Nisam shvatila da me brani'

 
 Nan Hauser / Profimedia, Caters News

Nevjerojatan trenutak zabilježila je morska biologinja kad ju je dok je ronila, pokušao napasti morski pas. Uto se pojavio nježni div, oko 36 tona težak grbavi kit koji ju je isti čas pokušao zaštititi svojom dugačkom prsnom perajom, gurajući je od krvoločne zvijeri.

Fotografije i video nastali su u vodama oko Rarotonge, najvećeg otoka Cookovog otočja u Pacifiku.

Biologinja Nan Hauser ispričala je za medije da je grbavi kit zaštitio nju i njezin tim od tigrastog morskog psa tako što ju je zaklonio svojom velikom perajom, a pomoću glave ih je izgurao, piše Daily Mail. U jednom je trenu čak biologinju podignuo iznad oceana.

 

Ovaj veličanstveni susret dogodio se u listopadu prošle godine, a Nan tvrdi da je ovo dokaz da grbavi kit intuitivno želi zaštititi druge vrste. Misli da to dosad još nije zabilježeno na filmu.

‘Nisam bila sigurna što je kit naumio kad mi je prišao, no nije me prestajao gurati više od 10 minuta. Provela sam 28 godina pod morem s kitovima i nikad se nisam susrela s tako taktilnim kitom i toliko upornim da me smjesti ispod prsne peraje i zaštiti. Meni je to bilo na neki način i zabavno jer sam jedan od autora Pravila i propisa ponašanja prema kitovima. Zalažem se protiv njihovog zlostavljanja, a sad je jedan zlostavljao mene’, rekla je kroz smijeh i dodala:

‘Provela sam 28 godina braneći kitove, a u tom trenutku nisam ni shvatila da su oni branili mene!’

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 14:31