STIGAO U ZAGREB

FOTO Zlatni Giovanni Cernogoraz kroz suze poručio: 'Ovo je dokaz da se trud i odricanje isplati'

U zračnoj luci Pleso u Zagrebu Giovannija je dočekalo 100-tinjak prijatelja

ZAGREB - Zlatni olimpijac Giovanni Cernogoraz oko 14.30 sati sletio je u zračnu luku Pleso u Zagrebu, gdje ga je dočekalo 100-tinjak ljudi, među kojima roditelji, rodbina i prijatelji. Svečani doček su uljepšali tamburaši.

Ponosni tata Cernogoraz na slavlju je točio šampanjac 'Giovanni': 'Nisam iznenađen, znao sam da može doći do zlata!'

Kada ih je ugledao pustio je suze radosnice. Prvo je zagrlio suprugu Sabinu, a potom je otišao pozdraviti roditelje i djecu.

- Zahvaljujem se svima posebno svojoj obitelji, supruzi, kćerki i sinu. Ovo je dokaz da se trud i odricanje isplati. Ovo mi je bio prvi nastup na OI i prva medalja i to zlatna, no vjerujem da neće biti zadnja. Imam 29 godina i još je vremena preda mnom, kratko se obratio Giovanni svima prisutnima na Plesu, gdje su ga među ostalima dočekali i Veljko Ostojić, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, predstavnik Ministarstva športa, Hrvatskog olimpijskog odbora i predstavnici Hrvatskog streljačkog saveza.

Premijer Milanović čestitao hrvatskim dobitnicima medalja na OI

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović čestitao je dosadašnjim hrvatskim dobitnicima medalja na Olimpijskim igrama u Londonu, Sandri Perković i Giovanniju Cernogorazu na zlatnim, a Valentu i Marinu Sinkoviću, Damiru Martinu i Davidu Šainu na srebrnoj medalji.

"S jednim od najvažnijih rezultata u povijesti hrvatske atletike postigla si naše prvo zlato na Olimpijskim igrama u Londonu", napisao je predsjednik Vlade u čestitci Sandri Perković, dok je u čestitci Giovanniju Cernogorazu istaknuo da su "ljubav prema streljaštvu, upornost i predanost, mirna ruka i vrhunska koncentracija" donijele još jedno olimpijsko zlato za Hrvatsku. Četvercu na pariće predsjednik Vlade Milanović zahvalio je na prvoj hrvatskoj medalji osvojenoj u Londonu i na izvrsnom rezultatu usprkos teškim uvjetima te im zaželio još puno sportskih uspjeha.

Čestitka potpredsjednika Sabora Giovanniju Cernogorazu

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko uputio je hrvatskom strijelcu Giovanniju Cernogorazu čestitku za osvojenu zlatnu medalju u disciplini trap na Olimpijskim igrama u Londonu:

"Iskrene čestitke za briljantan uspjeh na olimpijskim igrama u Londonu. Svojim nastupom trajno ste se upisali u povijest najboljih sportaša svijeta i oduševili sve naše sunarodnjake. Od srca Vam želim uspješan nastavak sportske karijere te nova sjajna postignuća", stoji u čestitci Josipa Leke. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:54