ULTRA EUROPE

FOTOGALERIJA: NAJVEĆI TULUM U DRŽAVI Totalno ludilo na Poljudu, sve je puno razgolićenih partijanera, policija uhitila 50-ak

 Marko Todorov/Cropix

>>> NOVO 23:45 Policija je do 22.50 sati na Poljudu privela 51 osobu zbog posjedovanja narkotika. Očekuje se da će se do jutra ta brojka popeti na sto.

Ipak, kažu splitski policajci, s obzirom da se prve večeri Ultra Europe festivala na Poljudu i oko njega po procjeni policije skupilo oko 30 tisuća ljudi, ta brojka i nije tako velika.

Privedene osobe podvrgnute su kriminalističkoj obradi, a kako Slobodna Dalmacija doznaje od policije, većina ih je u sferi prekršaja.

-----------------------------------

22:00 Tisuće partijanera iz cijelog svijeta od ranog se poslijepodneva slijeva prema splitskom stadionu Poljud, gdje se upravo zahuktava najveći glazbeni festival u regiji - Ultra Europe.

Očekuje se kako će se večeras do ranih jutarnjih sati uz najveća imena svjetske elektronske scene zabavljati oko 60.000 gostiju.

Uži centar Splita posve je blokiran. Vladaju nesnosne prometne gužve, a ulice su zakrčene tisućama partijanera. Svi su dobro raspoloženi, odjeveni u šarene majice ili bez njh, zaogrnuti nacionalnim zastavama. Večeras će na nekoliko pozornica nastupiti dvadesetak DJ-eva iz cijelog svijeta, među kojima je hit večeri nastup The Chemical Brothersa ali i Alessa te Tiesta.

FOTOGALERIJA: Večernja atmosfera na Poljudu

Oko Poljuda dežuraju policijske i medicinske ekipe koje brinu kako bi sve prošlo bez incidenata. Problema zasad nema. Osim nekoliko alkoholiziranih stranaca, te problema u sustavu prodaje karata zbog čega se neko vrijeme na ulazu nije moglo kupovati ulaznice, festival teče bez poteškoća. U organizaciju je uključeno više od 1500 osoba, a iduća tri dana festivalskog programa oni će bez prestanka raditi kako bi Ultra u Splitu opravdala epitet najisčekivanijeg glazbenog spektakla Europe.

-----------------------------------

Split je od danas pod opsadom partijanera koji su iz gotovo cijelog svijeta stigli na Ultra Music Festival.

Procjenjuje se da će u tri dana festivala gradom protutnjati i do 50.000 partijanera dnevno. Već su danima rasprodani svi hoteli, apartmani i sobe na području Splita, a dobro su popunjeni i privatni iznajmljivači u splitskoj okolici.

FOTOGALERIJA: Posjetitelji već okupirali Poljud

Partijanere se može susresti gotovo u svakom dijelu grada. Drijemaju na Željezničkom kolodvoru, spavaju u parkovima, zabavljaju se po kafićima...

Čini se kako će idućih dana čitav Split živjeti samo za Ultru i od Ultre; uvedene su izvanredne autobusne linije, pekarnice rade danonoćno, kafići su uposlili dodatnu radnu snagu, a komunalne službe pojačale aktivnosti kako bi sve proteklo bez ikakvih problema.

Gotovo svaki splitski klub i kafić pokušava ih primamiti elektronskom glazbom. Pristižu redovnim i privatnim zrakoplovima, autobusima, automobilima, a u 8:30 u dalmatinsku metropolu stigao je i poseban "party vlak" Hrvatskih željeznica.

FOTOGALERIJA: Ultra party vlak

Iako su tulumarili uz DJ-a i obilje pića čitave noći, koliko traje putovanje iz Zagreba, bili su dobro raspoloženi i tulum su nastavili diljem grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 00:15