PREMIJERA U ŽENEVI

FOTOGALERIJA: OPEL CORSA OPC Najbrža izvedba gradskog 'mališana' od 0 do 100 stiže za 6,8 sekundi

Za pogon je zadužen 1.6 litreni turbobenzinac sa 207 KS i 280 Nm okretnog momenta

Šest mjeseci nakon lansiranja pete generacije gradskog modela Corsa, Opel je predstavio i najbržu OPC izvedbu.

Sportski odjel njemačkog proizvođača Corsi je podario poznate vizualne detalje poput novog branika, izraženijih pragova, vodoravnog proreza na poklopcu prtljažnika, dvostrukih Remus ispušnih cijevi te 17-colnih aluminijskih naplataka (opcija Performance paket 18 cola), a boljoj aerodinamici pridonosi krovni spojler, stražnji difuzor te 10 mm spušten ovjes.

Serijska oprema u kabini su sportska Recaro sjedala, kožni upravljač i ručica mjenjača, sportske nožne pedale kao i poznati IntelliLink sustav s kojim je osigurana potpuna integracija pametnih telefona.

U odnosu na prethodnika, Corsa OPC je pojačana za 15 KS na 207 KS. Za pogon brine 1.6 litreni Turbo ECOTEC koji snagu na prednje kotače prenosi putem 6-brzinskog ručnog mjenjača. Ubrzanje do stotke traje 6.8 sekundi dok je maksimalna brzina 220 km/h. Tvornički podatak o potrošnji govori o prosječnih 7,5 litara na 100 km.

Službena premijera Corse OPC održati će se za mjesec dana na salonu automobila u Ženevi gdje će biti otkrivena cijena te datum dolaska na tržište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 07:49