SAD SE MOŽE SLIKATI

FOTOGRAFIJE GA KOŠTALE SLOBODE Zbog 'selfieja' s oružjem ovaj čovjek zaradio je 142 kaznene prijave

Dupree Johnson (19) završio je iza rešetaka nakon što je svoj profil na Instagramu zasuo 'selfie' fotografijama s oružjem.
 Instagram

'Selfie' je pojam koji je definitivno počeo puštati korijenje u suvremenoj kulturi. Lingvisti na Oxfordu nedavno su ga proglasili za riječ godine, a gotovo da nema dana da ne stigne neka vijest o poznatima i slavnima koji su se na taj način fotografirali i svoj lik predstavili svijetu.

I dok se globalna javnost proteklih dana zabavljala Obaminim 'selfiejem' s komemoracije Nelsonu Mandeli, iz američke savezne države Floride stiže potpuno bizarna priča o izvjesnom Dupreeu Johnsonu.

Taj je 19-godišnjak putem svog profila na Instagramu objavio čitavu hrpu 'selfieja'. U prvom je planu, naravno, bio on, a na gotovo svakoj fotografiji 'društvo' mu je pravilo vatreno oružje.

Šerif u okrugu Palm Beach u očiglednom nedostatku pametnijeg posla njuškao je internetom i sasvim slučajno naletio na Dupreeov profil. Upalila mu se lampica jer mu je bio poznat po debelom policijskom dosjeu, koji uključuje nedjela kao što su pljačka, provala i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Stoga se dao u detaljniji pregled fotogalerije 19-godišnjaka i imao je što vidjeti - Dupreea kako ponosno pozira s oružjem.

Ubrzo je ishodio nalog za premetačinu mladićevog doma, u kojem je pronađen cijeli arsenal uglavnom ukradenog oružja. Otkrivena je i izvjesna količina ukradenog nakita te elektroničkih aparata ukupno vrijednih oko 250.000 američkih dolara.

Instagram

Istražitelji ga dovode u vezu s brojnim dosad neriješenim provalama u jednom kvartu gdje većinom žive bolje situirani ljudi stariji od 55 godina. Protiv njega je podnesena prijava za čak 142 kaznena djela nezakonitog posjedovanja oružja i municije.

Huffington Post piše da je Dupreeov profil na Instagramu u međuvremenu zatvoren, a on čeka suđenje iza rešetaka. Prilikom privođenja, na rutinsko policijsko pitanje da navede svoje zanimanje, odgovorio je s 'lopov'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 01:03