StoryEditor
EBUS

Funkcionalna, učinkovita i akreditirana online nastava na Europskoj poslovnoj školi Zagreb

Visoko učilište Europska poslovna škola Zagreb (EBUS) i Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski imaju potvrđenu, višegodišnju i uspješnu platformu za online učenje na daljinu.

EBUS je od 2015.godine prvo visoko učilište akreditirano za izvedbu online nastave u Hrvatskoj.

U cilju zaštite svojih studenata, učenika te nastavnog osoblja odmah je po preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja, a vezano za sigurnosnu organizaciju nastave povodom pandemije virusa COVID-19, nastavu i za svoje redovne i izvanredne studente odmah organizirala u online okruženju.

Putem online platforme Zstudent svi studenti imaju pristup predavanjima, nastavnim materijalima i predavačima te time nastavni procesi nisu ometeni, već su samo digitalizirani. Platforma je poslužila i kao uspješno rješenje za neometanu realizaciju nastave i za učenike Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski. Tako i svi srednjoškolci imaju siguran pristup nastavnim materijalima iz svog doma te se nastava provodi bez odgode. Djelatnici EBUS-a mentoriraju nastavnike PGEŠ Katarina Zrinski te su nastavni procesi neometani, a učenici sve materijale i znanje dobivaju na vrijeme.

"Ova odluka se nastavlja na preporuke visokim učilištima koje je uputilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a vezano za organizaciju obrazovnog procesa u slučaju panedmije virusa COVID-19. Primarni je cilj Europske poslovne škole zaštita studenata i profesora, ali isto tako održavanje tijeka nastave i obrazovnih procesa što uspijevamo već nekoliko godina kroz online koncept nastave. Infrastrukturu za provedbu online nastave već imamo i sada smo je primijenili i na ostatak visokog učilišta, kao i na Privatnu gimnaziju i ekonomsku školu Katarina Zrinski kako bismo olakšali i učenicima, studentima, roditeljima i profesorima te kako bismo održali kontinuitet i kvalitetu nastave"  -  izjavili su iz Europske poslovne škole Zagreb.

EBUS već petu godinu studentima omogućuje moderan i učinkovit online studij što je odlično prihvaćeno i od samih studenata. Učinkovitost programa te uspješnost ovakvog pristupa studiranja najbolje mogu potvrditi upravo sami studenti:

"S obzirom na novonastalu situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa, u kojoj smo se svi trebali prilagoditi u vrlo kratkom vremenu, a što utječe na ispunjavanje privatnih i poslovnih obaveza, mogu reći da mi se nije ništa promijenilo vezano za ispunjavanje obaveza kao studenta. Razlog tome je upravo prednost koju imam studirajući na ovaj način zbog dostupnosti platforme i materijalima 24 sata te samo biram u kojem trenutku ću pristupiti izvršavanju svojih obaveza. EBUS-ovu platformu bi ocijenila kao vrlo jednostavnu i kvalitetnu i u smislu dostupnih materijala kao i komunikacije s profesorima, a program  je isto vrlo zanimljiv, moderan i prati trendove u ekonomiji i poduzetništvu. Prednosti online studiranja su brojne, a prvenstveno bih istaknula fleksibilnost, kod ovog načina studiranja te 24-satnu dostupnost platforme i nastavnih materijala gdje je uvijek moguće ponovo pregledati i pročitati sve što se na njoj nalazi. Svima bih preporučila ONLINE studiranje upravo iz razloga fleksibilnosti što nam je svima u ovom užurbanom tempu veliki plus. Isto tako prilikom studiranja proširila sam svoja znanja istraživanjima i konkretnim zadatcima koji su uvijek vrlo zanimljivi, a stečena znanja primjenjiva su u svakodnevnom radu"  -  studentica specijalističkog diplomskog studija Projektni menadžment, Aleksandra Capan.

Europska poslovna škola u tom se kontekstu ističe kao inovativna, moderna i proaktivna institucija koja je prva u Hrvatskoj pokrenula cjelovit koncept online nastave te se prilagodila i potrebama tržišta i novim zahtjevima u obrazovanju. Problem nemogućnosti redovnog pohađanja nastave i organizacije obrazovnog procesa u tom kontekstu nisu ugrozili školovanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 14:31