RANOJUTARNJA GUŽVA

GLASANJE U MOSTARU KASNILO SKORO POLA SATA Predsjednik biračkog odbora zaspao: 'Živa sramota, treba mu 100 eura dati što je prespavao'

Ilustracija
 Željko Puhovski / CROPIX

Na biračkom mjestu za hrvatske predsjedničke izbore u osnovnoj školi u Mostaru u rano jutro stvorila se gužva zbog kašnjenja šefa biračkog odbora koji je - zaspao.

Ispred biračkog mjesta broj 12 u Osnovnoj školi Petra Bakule stvorio se red u rano jutro, a zbog kašnjenja predsjednika biračkog obora to mjesto je otvoreno tek oko 7 i 20 umjesto u 7 sati, piše Klix.ba.

- Ljudi iz Livna i Tomslavgrada stigli, a on iz Mostara kasni - rekao je jedan od birača, dok je jedna gospođa ne skrivajući nervozu komentirala da je ova situacija najbolji pokazatelj ‘da kako radimo, tako i imamo’.

- Živa sramota ovdje... Prespavao čovjek. Treba mu sto eura dati što je prespavao. Otišli ljudi, ne vjeruju vam. Postoje lažovi ovdje - komentirao je netko.

Odgovorni na biračkom mjestu broj 12 zabranili su novinarima i snimateljima snimanje unutar biračkog mjesta, valjda u namjeri da sakriju neugodnost, i snimatelj Nove TV i reporter portala Klix.ba izbačeni su s biračkog mjesta broj 12, piše Klix.

U nedjelju u 7 sati u Hrvatskoj su počeli izbori na kojima 3,8 milijuna birača odlučuje tko će u idućih pet godina biti predsjednik države. Birališta su otvorena do 19 sati, a prvi neslužbeni rezultati očekuju se oko 20 sati.

Osim u Hrvatskoj, predsjednik se bira u još 47 država, zbog vremenske razlike, u nekima od njih izbori su počeli već u subotu navečer i završit će do nedjelje u podne, odnosno do 13 sati po hrvatskom vremenu, konkretno u Australiji, Kini, Japanu i Indoneziji. DIP je objavio popis biračkih mjesta u inozemstvu, s lokacijama i adresama, najviše ih je (44) u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj (17).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:53