NOVA PILA

GRADONAČELNIK SPLITA TRAŽI NOVU 'JURILICU' Baldasar želi auto sa 190 konja, 'magično crne metalik boje': 'Škoda Superb? Vidjet ćemo'

Novo će vozilo porezne obveznike koštati 315 tisuća kuna s PDV-om
 Tom Dubravec / EPH, istock

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar odlučio se za šoping gradskim novcem: kupuje novi automobil i već jako dobro zna kakav bi mu najviše odgovarao pa ga je i dosta detaljno opisao u specifikacijama natječaja.

A šef Splita poželio si je sljedeće: jedno vozilo “magično crne metalik” boje karoserije te “satensko crne” unutrašnjosti i kontrolne ploče. Zatim traženi automobil mora imati najmanje 190 konjskih snaga za vožnju dalmatinskim prometnicama, traži se i 2.0 TDI motor, DSG automatski mjenjač, pogon na četiri kotača te mnoštvo dodataka.

Specifikacije su zapravo toliko detaljne da u njima stoji kako automobil obavezno mora doći s alu naplatcima “STRATOS”, kao i naslonom za ruke koji obavezno ima držač za napitke, ali i s radiom s Apple konekcijom, vjerojatno za gradonačelnikov iPhone.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama 8. siječnja, a sudeći po detaljima iz dokumentacije, novo će vozilo porezne obveznike koštati 315 tisuća kuna s PDV-om, dakle pristojnu količinu novca za gradsku upravu koja je ionako krcata vozilima.

Da bi stvar bila još bolja, specifikacije koje se traže natječajem uglavnom odgovaraju jednom vozilu, Škodi Superb 2.0 TDI koja jedina ima svu traženu opremu i odlike motora kakve je poželio šef splitskog SDP-a pa je vrlo vjerojatno da će upravo ovaj tip automobila po završetku natječaja završiti u nekoj garaži na Banovini.

“Da, Grad Split nabavlja novo vozilo za potrebe službenih i radnih dužnosti gradonačelnika, njegovih zamjenika te predsjednika Gradskog vijeća, a sve u skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu korištenja službenih automobila. Jedan od postojećih službenih automobila, VW Passat iz 2003. godine, koji se koristi u spomenute svrhe već duže vrijeme pokazuje određene slabosti i podložan je kvarovima pa će se prilikom navedene kupnje pokušati zamijeniti po modelu ‘staro za novo’”, odgovorili su na upit Jutarnjeg lista iz stručnih službi Splita.

Nas je zanimalo je li baš bilo nužno nabavljati vozilo vrijedno 315 tisuća kuna, ali iz Splita su nam odgovorili da je “u ovom slučaju presudila briga o sigurnosti korisnika pa je jedan od ključnih kriterija bio i pogon 4x4 i ostali sigurnosni uvjeti”.

Na upit kako to da specifikacije vozila uglavnom odgovaraju marki Škoda Superb, iz splitskih službi odgovaraju da se na natječaj mogu javiti svi koji ispunjavaju uvjete, a posao će dobiti ponuđači s najnižom cijenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:22