Guy Ritchie okupio impresivnu glumačku postavu u svom novom filmu Gospoda

Redatelj i scenarist Guy Ritchie se vraća žanru i likovima na kojima je ostavio svoj jedinstven i neizbrisiv pečat, kao u filmovima Sherlock Holmes, Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške i Zdrpi i briši te donosi novu, sofisticiranu akcijsku komediju  - GOSPODA.

Priča prati američkog iseljenika Mickeyja Pearsona (Oskarovac Matthew McConaughey) koji je u Londonu izgradio vrlo profitabilno narko-carstvo preprodajom marihuane. Kad se pročuje da želi prodati svoj biznis, niz slikovitih kriminalaca pokrenut će lavinu spletki, zavjera, podmićivanja i ucjenjivanja u nadi kako će mu uspjeti preoteti njegov teritorij.

Toff_Guys_Day_24_173.ARW

Ritchie je dobio ideju za ovaj film prije gotovo jednog desetljeća. Nakon što je zajedno s producentom Ivanom Atkinsonom razmišljao o tome da pretvori projekt u televizijsku seriju, Ritchie se ipak odlučio vratiti svojoj izvornoj ideji o GOSPODI kao filmu za velike ekrane.

„Htio sam istražiti kako bi izgledalo kad se sasvim različiti engleski i američki klasni sustavi suoče. Likovi u ovom filmu našli su se u godinama kad ih magnetski privlače kvaliteta i finije stvari u životu te postali sofisticirana gospoda u vrlo surovom svijetu. Međutim, u svojoj srži su okorjeli kriminalci koji su se popeli po društvenoj ljestvici do samoga vrha. Sad su se našli zarobljeni između dva različita urbana svijeta, dok žude samo za jednim od njih. Stvari u kojima sad uživaju nimalo se ne slažu s poslom kojim se bave.“

Naslov GOSPODA ukazuje na njihove težnje, ali Ritchie odaje: „U ovoj igri nema puno gospode.“

Ključni element za uspjeh ove postave bilo je to što je Ritchie mnogim glumcima namijenio uloge koje su sušta suprotnost onima u kojima obično nastupaju. “Za nijednog od ovih poznatih glumaca nećete pomisliti, ‘Naravno da glumi tog i tog',” izjavio je producent Bill Block. „To dodaje ukupnoj svježini i nepredvidivim prevratima filma. Guyjevi likovi odražavaju njihovu okolinu, a u svijetu kriminala osoba mora biti dovitljiva, snalažljiva i žilava.“

CR204348.ARW

U glavnim ulogama su dobitnik nagrade Oscar® Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Colin Farrell i Hugh Grant.

Toff_guys_Day_31_0210.ARW

Glumce je ovom projektu privukla priliku postati dijelom svijeta koji je jedinstven te odiše Ritchiejevim stilom i maštom, brzim i britkim dijalogom kao i akcijom.

GOSPODA, u distribuciji Blitz filma, u CineStar i ostala kina dolazi 22. siječnja, a ulaznice možete kupiti već danas na blagajnama kina ili online.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:08