Hrvati odlično krenuli u Slovenskoj bowling ligi

LJUBLJANA - U glavnom gradu Slovenije u subotu je odigrano prvo kolo Slovenske bowling lige. Među 23 momčadi nalaze se i tri hrvatske ekipe - Ericsson Nikola Tesla 1 (skupina B), Ericsson Nikola Tesla 2 (skupina C) i Purger Zagreb (skupina D).



U skupini B u Bowling centru BC Klub300 u glavnom gradu Slovenije Ericsson Nikola Tesla 1 pobijedio je BK 300 9-1, a najbolji igrač Zagrepčana bio je Ljubo Špiljar sa 799 srušenih čunjeva iz 4 igre i 5 osvojenih bodova. U skupini C u BC Gladiator u Ljubljani Triglav bio je bolji od Ericsson Nikola Tesle 2 rezultatom 6-4, a najbolji igrač ENT 2 bio je Marijan Pavlić sa 723 srušena čunja i 5 osvojenih bodova. U skupini D u Bowling centru Gladiator Purger Zagreb svladao je Novu Generaciju sa 6-4, a Radoslav Sajko je sa 755 srušenih čunjeva i 5 osvojenih bodova predvodio Zagrepčane.



Slovenska bowling liga igra se od 1979. godine, a BK Ericsson Nikola Tesla igra u ligi od početka, čak i dok je postojala Hrvatska bowling liga klub je igrao paralelno obje Lige.



Svaki meč igra se tako da momčadi od četiri igrača igraju četiri kruga u kojem svaki igrač jedne momčadi igra s drugim igračem iz druge momčadi (svatko sa svakim). Svaki krug se boduje zasebno, a završni rezultat je zbroj ekipnih bodova iz svakog kruga plus 2 boda za ekipu koja na kraju ima više srušenih čunjeva. Nakon igranja po skupinama po sustavu svatko sa svakim i nakon 10 kola, prve dvije momčadi iz svake skupine igraju (A1-B2, B1-A2, C1-D2, D1-C2) međusobno te se četiri najbolje momčadi plasiraju na Završni turnir na kojem se ždrijebaju parovi i razigrava se za pobjednika Lige.



Liga se održava u 6 bowling centara

Vrlo popularan sport u svijetu u Lijepoj našoj nije naišao na 'plodno tlo', dok u Sloveniji postoji velik broj bowling centara. Liga se održava u BC Klub300 i BC Gladiator u Ljubljani, BC Epicenter u Postojni, BC Strike u Mariboru, BC Planet Tuš u Celju te BC Ptuj u Ptuju.



Dean Pelin
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:33