(NE)ZADOVOLJSTVO

HRVATSKO ISTRAŽIVANJE POKAZALO 70% ispitanika priča o poslu i u privatno vrijeme. Ogovaraju i najviše se žale na...

Na poslu provodimo 40 i više sati tjedno, više nego što provodimo s članovima obitelji i prijateljima. Posao je stoga neizbježna tema i u naše privatno vrijeme, a kako tada o njemu govorimo istražio je MojPosao u anketi provedenoj na više od 600 ispitanika.
 Colourbox

Kada privatno priča o poslu najviše ispitanika (38%) žali se na uvjete rada.

Ispitanici se uglavnom žale na (premalu) plaću, (neplaćene) prekovremene sate i/ili na nadređene koji ih 'iskorištavaju'.

"Ponekad se požalim na nemoguće kolege“, kaže jedan od ispitanika, dok se drugi žali na 'lošu organizaciju posla, nezainteresiranost šefova za uvođenje reda i edukaciju zaposlenika'.

„U više slučajeva u zadnji čas saznam kako radim, kolegica mi često kasni na smjenu“, opisuje svoju 'poslovnu temu' jedan od ispitanika.

U privatno vrijeme o poslu ne priča 30% ispitanika. Ovi ispitanici smatraju da 'ne treba miješati poslovno i privatno' te o poslu žele 'što manje pričati u privatno vrijeme'.

„Bavim se hobijima i planovima za budućnost“, kaže jedan ispitanik, a drugi dodaje: „Kod kuće se samo pripremam za posao. Ne pričam o njemu.“

Pozitivne trenutke s posla prepričava 24% ispitanika. Riječ je o ispitanicima koji rade u 'dobroj radnoj atmosferi' te onima koji ističu da se 'smiju svojim i tuđim glupostima'.

„Volim podijeliti pozitivne i negativne događaje da se malo nasmijemo u društvu i da netko nešto nauči iz toga, za slučaj da se nađe u istoj situaciji“, kaže jedan ispitanik.

„Svaki posao je zabava, ako ga tako vidite“, smatra jedan od ispitanika.

U privatno vrijeme, govoreći o poslu, 8% ispitanika bavi se ogovaranjem:

„Ogovaram šeficu jer drugim radnicima naređuje da me kontroliraju“, kaže jedan ispitanik, a drugi priznaje da ogovara 'dosadne kolegice'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2023 10:59