PRESUDA

HSS-ov kandidat osuđen za gospodarski kriminal, Mladen Mađer na listi je u 2. jedinici

 Nikola Wolf/Podravski list/Hanza media

Usprkos hvalospjevima da na njegovim listama neće biti 'ljudi s optužnicama', zasad je ipak otkriven jedan slučaj koji se potkrao šefu Narodne koalicije Zoranu Milanoviću. Riječ je o HSS-ovu načelniku Općine Novigrad Podravski Mladenu Mađeru koji je 2013. godine pravomoćnom presudom dobio uvjetnu kaznu od četiri godine zatvora zbog gospodarskog kriminala, odnosno zato što je Općinu oštetio za 10.098 kuna. Jutarnji list kontaktirao je Mađera kako bi saznao nešto o detaljima te optužnice i njegovu angažmanu na 9. mjestu u 2. izbornoj jedinici, no Mađer je odbio razgovarati. “

- Zasad sam bez komentara. Sve što sam imao reći na tu temu već sam rekao - kratko je ustvrdio, aludirajući na izjave koje je dao za 24 sata. Tamo je kazao da je sve što je radio bilo u interesu Općine.

- Sukladno zakonskim propisima, ja sam jedini zastupnik Općine i kao takav sam upravo ja snosio odgovornost. Također, s obzirom da sam četvrti put izabran za obnašanje dužnosti općinskog načelnika, s podrškom preko 52 posto, ja sam pobijedio i smatram da to govori samo za sebe - izjavio je Mađer za 24sata.

Mađer je tako odbio otkriti o kakvoj je točno presudi riječ, no na portalu epodravina.hr i danas je moguće pronaći tekst iz 2010. godine prema kojemu ispada da su protiv njega do tog trenutka bile donesene već dvije uvjetne osude.

Prvo je, piše epodravina.hr, bio nepravomoćno osuđen na pola godine zatvora uvjetno godinu dana jer je s dvojicom sumještana protuzakonito iskapao šljunak, a zatim je drugi put nepravomoćno osuđen na sedam mjeseci zatvora uvjetno dvije godine jer je 'odobrio početak radova 8,5 milijuna kuna vrijedne školske sportske dvorane iako je znao da u općinskom proračunu nema novca za radove'.

Na što se odnosi pravomoćna presuda iz 2013., nismo uspjeli doznati. Inače, Mađer je široj javnosti postao poznatiji u ožujku ove godine kad je u njegovu vinogradu u Borovljanima eksplodirala ručna bomba skrivena u grmlju. Tom prilikom ozlijeđene su tri osobe, među kojima i Mađer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:07