Indexi i prijatelji - u inat godinama

SARAJEVO - Gotovo četrdeset glazbenika s područja cijele bivše Jugoslavije nastupilo je u Sarajevu na koncertu posvećenom sjećanju na legendarnu grupu Indexi i njezine preminule članove Davorina Popovića i Slobodana Bodu Kovačevića.

Na pozornici olimpijske dvorane Zetra na koncertu pod nazivom "Indexi i prijatelji - u inat godinama" okupile su se brojne nekadašnje i sadašnje glazbene zvijezde koje su izvodile skladbe što su obilježile višedesetljetno djelovanje čuvene sarajevske grupe.

Među njima su bili i brojni iz Hrvatske poput Željka Bebeka, Dade Topića, Akija Rahimovskog, Severine, Borisa Novkovića, no najveći aplauz publike izmamio je Massimo Savić interpretirajući baladu iz 1974. "Bacila je sve niz rijeku".

Pred publikom u Zetri pojavili su se i veterani koji su na poseban način obilježili stvaranje Indexa kao što su Kornelije Bato Kovač i Ranko Rihtman ili Fadil Redžić, a u Sarajevo je stigla i vremešna Bisera Veletanlić kojoj godine nisu smetale da izvede legendarnu "Jutro će promijeniti sve".

Taj glazbeni vremeplov bio je sjajan podsjetnik na Indexe i sve ono što je ostalo za gotovo 40 godina njihova djelovanja, a najavljeno je njegovo ponovno održavanje i iduće godine. (H)







- Ljudi mijenjaju mišljenje. Severinin nastup bio je skroman i lijep - rekao je Topić. Glavni organizator okupljanja, Josip Dujmović, autor knjige "U inat godinama - Indexi", u povodu čijeg je objavljivanja i organizirao koncert, kaže da je to "nonsens". 



- Indexi su imali pjesme od avangardnog rocka do pop pjesmica - prokomentirao je Dujmović. 

Severina ipak nastupila

Iako se dan uoči koncerta Dado Topić kritički osvrnuo na to što će na koncertu nastupiti Severina, nakon njenog nastupa bio je ugodno iznenađen.







 


 
 

 





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 21:20