SUMANUTI POTHVAT

INDIANA JONES IZ AMAZONIJE 'Servirat ću se anakondi za ručak, u dokumentarcu pogledajte kako me je progutala'

 Facebook

Biolog i redatelj Paul Rosolie (26), odlučio je navući na sebe protuzmijsko odijelo koje je sam kreirao i dopustiti najvećoj amazonskoj nemani, anakondi, da ga živog proguta.

Ovaj 'spektakl' namjerava snimiti za potrebe televizijske emisije Eaten Alive koja će se emitirati na Discovery Cahnnelu 7. prosinca.

Ovom najavom je već izazvao bijes ljubitelja životinja koji njegov štos smatraju najvećim stupnjem zlostavljanja životinja.

Sam autor se ipak ne slaže s njima.

- Svi koji me poznaju znaju da nikada ne bih mogao nauditi živom biću - poručio je Rosolie preko Twittera uz napomenu da će gledatelji morati pogledati emisiju ako žele vidjeti kako je uspio u naumu.

Facebook

Rosolie je, inače, poznat po nadimku Indiana Jones iz Amazonije, jer je specijaliziran za to područje, a ništa lošije ne stoji ni s Indijom, Indonezijom, Brazilom i Peruom.

Ovaj biolog je prvi put istraživao Amazonsku prašumu sa samo 18 godina. Sada je veliki zagovornik njezina očuvanja.

- U prvih pet minuta shvatio sam da sve što sam kao dječak učio o prašumi se ne može uspoređivati sa stvarnošću. Znao sam da je džungla mjesto kojem pripadam - napisao je jednom prilikom Rosalie.

Facebook

Anakonde, inače, mogu narasti do devet metara, a obično se hrane divljim svinjama, jelenima, kapibarama (vodenprase) i kajmanima.

Prije nego što progutaju plijen zgnječe ga svojim tijelom. Iako su se pojavljivale fotografije na kojima je zmija progutala čovjeka (nikada nije utvrđena vjerodostojnost), smatra se da one ipak ne bi mogle tako lako progutati odraslu osobu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 09:02