Ivan Rimac kupio dionice Hajduka za 11 milijuna kuna

ZAGREB - Ivan Rimac zatvorio je privatizacijsku priču Hajduka. Poduzetnik je upisao preostale dionice u vrijednosti od 11 milijuna kuna čime je ispunjen cilj Hajdukova preoblikovanja. Naime, zacrtani iznos od 81 milijuna i 35 tisuća kuna ovime je pokriven.



Rimac, koji je do 2001. godine bio gastarbajter u Njemačkoj, ističe ljubav prema splitskom klubu kao glavni motiv ovog ulaganja.



- Čast mi je biti i član voljenog kluba, a kamoli dioničar. Ovo je moj poklon svim hajdukovcima, posebno onima s one strane Dinare - kazao je najveći pojedinačni dioničar splitskog kluba koji je podrijetlom iz Lištana kraj Livna, rodnog mjesta Davora Šukera.



Vlasnik projektantske kuće RIMC naglasio je kako mu smetaju podjele na sjever i jug, plave i bijele.



- Mi Hrvati smo premali da bismo se separirali jedni od drugih. Dok sam živio u Njemačkoj, bio sam izuzetno ponosan na sve uspjehe i Hajduka i Dinama. Njihov dolazak u Njemačku bio je praznik za sve Hrvate koji su tamo živjeli. Oba kluba su svetinje za cijelu dijasporu. Dinara bi nas trebala spajati, a ne razdvajati - unionistički je zavapio Rimac.





Iako je paket dionica u vrijednosti od 81 milijuna i 35 tisuća kuna rasprodan, oni koji do sada nisu upisali dionice još uvijek to mogu učiniti. “Višak” novca koji će eventualno biti uplaćen vraćat će se proporcionalno, bez obzira na to tko je kada upisao dionice.
Još nije kasno za kupovinu dionica

Čelnici splitskog kluba na predstavljanju novog velikog dioničara nisu skrivali zadovoljstvo. Posebni je kuriozitet da je Rimac predstavljen u Zagrebu, a “poljudski oci” objasnili su da su to napravili “jer i u Zagrebu ima jako puno Hajdukovih navijača”. Predsjednik Mate Peroš posebno je zahvalio svima onima koji su odlučili svoj novac uložiti u njegov klub.



- U ovim teškim vremenima, kada svjetske burze opasno žive, svako ulaganje je rizično. Ljudi kao što je Ivan Rimac pokazali su svoju ljubav prema Hajduku na najbolji mogući način. Iako su mogli uložiti u bilo koji strani klub, odlučili su riskirati i pomoći nam. Nadam se da će im se to i isplatiti - kazao je prvi čovjek Hajduka, dodavši kako je dijaspora uvijek uz svoju zemlju kada je to najpotrebnije.



Zatvaranjem iznosa od 81 milijuna kuna Hajduk se, s obzirom na 31 milijun kuna duga, našao 50 milijuna u plusu. U spomenuti dug ulaze sva potraživanja vjerovnika i bivših igrača.



Osim Rimca, Peroš se sjetio i ostalih velikih ulagača, a posebno je istaknuo Jaku Andabaka.



- On je pokrenuo lavinu, a slijedili su ga Miličić, Kerum i ostali. Andabak je, kao prijatelj i rođak, bio važan faktor i u ulasku Ivana Rimca u klub. Na tome mu se od srca zahvaljujemo.





Tomislav Poljak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 04:28