ZLATNI STUDIO

IVANA PETROVIĆ, JEDNA OD NAŠIH NAJPOZNATIJIH NOVINARKI 'Biti nominiran je dobar osjećaj jer potvrđuje da je moj novinarski rad razumljiv i prepoznat'

 
Ivana Petrović, reporterka Nove TV
 Goran Mehkek / CROPIX

Biti nominirana za nagradu za mene je uvijek dobar osjećaj jer to mi potvrđuje da je moj novinarski rad razumljiv i prepoznat. Uz preglede tjedna, prošle je godine bilo mnogo događanja koje sam pratila s terena. Izdvojila bih Trumpovu inauguraciju, izbore u Velikoj Britaniji i predsjedničke izbore u Srbiji.

Britka i jasna

Također, tu su i susret predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović s američkim predsjednikom Trumpom i ruskim predsjednikom Putinom, kao i sastanak Trump-Putin u Hamburgu na Summitu G20 koji su pratili neviđeni neredi. Prošlu je godinu svakako obilježila i presuda šestorci Hrvata iz BiH u Haagu, sa šokantnim samoubojstvom generala Praljka - kaže Ivana Petrović, koja je nominirana u kategoriji za najboljeg televizijskog novinara odnosno novinarku.

Jedna od najpoznatijih novinarki na hrvatskoj medijskoj sceni s više od dvadeset godina iskustva izvještava s najvećih hrvatskih i svjetskih događanja, poznata je po britkom i analitičnom stilu izvještavanja, a intervjuirala je brojne poznate hrvatske i strane političke predstavnike. Višestruko nagrađivana novinarka, reporterka, komentatorica i urednica vanjske politike, na Novoj TV radi od 2004. godine, a zbog njenog rada publika je izuzetno cijeni, ali i voli.

I nakon toliko godina, njoj uvijek iznova uspijeva ostati britka, zanimljiva i jasna, a tajna njenog uspjeha, rekla je jednom, krije se u tome što nadahnuće nalazi u stvarnom životu i zdravoj logici, a ne u spinovima političara ili izmišljenoj političkoj korektnosti.

Impresije

Zahvaljujući poslu, odrješita Korčulanka imala je prilike upoznati brojne svjetske uglednike. Tko ju je od njih najviše impresionirao?

- Najviše me impresionirao Papa Benedikt XVI, svojim superiornim intelektom, nevjerojatnom blagošću i stopostotnom fokusiranošću na osobu koja stoji pred njim. Zatim Henry Kissinger, zbog lucidnosti koja vas tjera da ga slušate, i Sveta Majka Tereza. Ona je čudo i u mojoj percepciji svetica još za života. Bila mi je neizmjerna radost izvještavati s njezine kanonizacije - kazala je lani za Globus Ivana Petrović.

U prvom krugu za Zlatni studio čitatelji glasaju za po jednog od ponuđenih kandidata ili ostvarenja u svakoj od 20 kategorija, a potom se zbrajaju njihovi glasovi i kreće se u drugi krug biranja koji završava 19. veljače. U prvom krugu u svakoj kategoriji ostaju po tri nominacije, a čitatelji potom ponovno glasove daju najboljima.

Odluku o pobjednicima donose glasovi čitatelja portala Jutarnji.hr (50%) i kuponi iz Studija (50%).

Tko su pobjednici, doznat ćemo u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj televiziji 27. veljače u 20 sati.

UPUTE ZA GLASANJE POŠTOM:

Izrežite listić i zalijepite na dopisnicu ili pošaljite u kuverti. Glasati možete do 29. siječnja, slanjem na adresu: Zlatni Studio, p.p. 221, 10000 Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:31