Jade Goody pokopana pred kamerama

ESSEX - Britanska reality zvijezda Jade Goody pokopana je onako kako je živjela i umirala – pred očima javnosti. Jutros su iznijeli bijeli kovčeg s njezinim tijelom odjevenim u vjenčanicu i neviđena pogrebna povorka zaputila se prema Essexu. Jade je sama isplanirala svoj posljednji ispraćaj.



Tisuće okupljenih poklonika i znatiželjnika bacali su cvijeće na na Rolls Royce i povorku koja se sastojala od dvadesetak automobila. Oni koji nisu uspjeli ući u crkvu Sv. Ivana u Buckhurst Hillu pokop su pratili preko velikih ekrana postavljenih oko crkve. Vlasnik pogrebnog poduzeća pustio je bijelu golubicu i u ime prijatelja i obitelji simbolično se oprostio od najpopularnije britanske reality zvijezde.



Među mnoštvom cvijeća koje su Britanci poslali za njen posljednji ispraćaj, nalašao se vijenac Davida i Victorije Beckham. Uz tijelo Jade Goody položene su fotografije njezinih sinova, Bobbyja i Freddyja kojima je uspjela ostaviti nasljedstvo od četiri milijuna funti zarađenih televizijskim nastupima, prodajom životne priče časopisima i pravom prijenosa sa svoga vjenčanja.



Nepoznata, slabo obrazovana djevojka 2002. godine postala je stanarka Big Brother kuće. Sklona izgredima i alkoholu izazivala je podsmijeh javnosti. Ipak je uspjela postati medijskom zvijezdom i TV voditeljicom. Kada se osramotila rasnim vrijeđanjem indijske glumice Shilpe Shetty, postala je nepoželjna u britanskoj javnosti. Nakon isprike, prijavila se u indijski Big Brother, gdje je doznala da boluje od raka vrata maternice. Umirala je pred kamerama i sve dobro naplatila opravdavajući se da želi osigurati budućnost svojim sinovima.



Priča o njezinom životu, teškoj bolesti i smrti završila je onako kako je i započela. Kamere su otpratile Jade Goody do groba. (ibr)





Svaki detalj njezine bolesti punio je stupce novina, časopisa i televizijskih emisija. Njezino zdravstveno stanje komentirao je čak i premijer Gordon Brown. Zahvaljujući Jadeinoj borbi za život, medicinske statistike zabilježile su znatan porast preventivnih ginekoloških pregleda. Fenomen je nazvan efektom Jade Goody.

Zaslužna za promicanje svijesti o bolesti vrata maternice







Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 18:13