DRUGA STRANA PRIČE

JE LI KEATANOVA MAMA TAKOĐER NASILNIK? Majka zlostavljanog dječaka podupire rasističke ideje i na račun svog sina prikuplja novac

 
 Facebook

Priča o nesretnom Keatanu Jonesu doživjela je neočekivani obrat, javljaju američki mediji. Nakon što je video uplakanog dječaka u kojem se žali na nasilje školskih kolega kojem je izložen zbog svojeg izgleda, izazvao lavinu reakcija i Keatanu osigurao podršku brojnih slavnih osoba, među kojima i našeg boksačkog prvaka Stipe Miočića, javnost je sablaznilo otkriće da njegova majka na društvenim mrežama redovito objavljuje fotografije s američkom konfederacijskom zastavom i oružjem te da se prema nekim drugim skupinama ljudi, onima druge boje kože ili vjere, odnosi jednako bezosjećajno kao što se Keatanovi školski kolege odnose prema njemu.

Zbog najnovijeg saznanja, javnost je promijenila stav o obitelji Jones te su preko noći od omiljene obitelji kojima svi pružaju riječi utjehe, postali omraženi.

'Do jučer su nas svi voljeli, a sada nas svi mrze', rekla je Keatanova majka Kimberly u TV intervjuu, jedna susprežući suze.

'Fotografije sa konfederacijskom zastavom objavila sam iz šale. Jako mi je žao i da mogu, povukla bih tu odluku. Mislim, osjećam da mi nismo rasisti', opravdava se Kimberly.

Facebook

Foto: Kimberly s djecom

Detalj koji je dodatno zasmetao je i informacija da je Keatanova majka pokrenula GoFundMe kampanju kojom prikuplja novac za podršku svojem sinu.

'Od tih nekoliko računa na GoFundMe stranici, samo jedan ima moj blagoslov', kaže Kimberly. U međuvremenu je službena GoFundMe kampanja zaustavljena s dosad prikupljenih 58 tisuća dolara.

O slučaju se oglasila i Keatanova škola iz koje su poručili da je točno kako je Keatan bio izložen vršnjačkom nasilju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:34