MNOŽE SE

JEDNO OD NAJSABLASNIJIH MJESTA NA SVIJETU Svastika, konj ubojica i 'novi svjetski poredak' ili kako se jedan aerodrom našao u fokusu najluđih teoretičara zavjere

 Reuters / Google

Kad se radi lista jezivih mjesta na našem planetu, obično se na njoj nalaze stari napušteni dvorci i tvornice ili poprišta katastrofe poput ukrajinskog Černobila.

No, na njoj ima mjesta i za jedan aerodrom. Otkada je otvoren ranih 90-ih godina prošlog stoljeća, međunarodni aerodrom u Denveru je u središtu niza nevjerojatnih teorija zavjera, piše britanski The Sun . Mnogi putnici su iz zraka primijetili da tlocrt zračne luke podsjeća na svastiku, dok se interijer i okoliš aerodroma diči bizarnim muralima i statuom "ubojitog konja".

Počnimo sa skulpturom - zastrašujući prikaz divljeg konja u plavoj boji napravio je umjetnik iz El Pasa Luis Jiménez, kojeg je to njegovo djelo koštalo života. Naime, dio "konja" je pao na umjetnika u 2006. godini te mu prerezao arteriju na nozi zbog čega je izgubio život.

Još veći je interes izazvala kolekcija bizarnih murala umjetnika Lea Tangume, koja je u međuvremenu uklonjena. Na jednom od njih je bio naslikan ogromni vojnik koji je neodoljivo podsjećao na njemačkog SS-ovca te je u ruci nosio mač i pušku. Umjetnik je tvrdio da imena murala poput "U miru i slozi s prirodom" te "Djeca svijeta sanjaju o miru" zapravo prikazuju trijumf mira nad ratom. No, mnogima se to činilo kao prikaz "novog svjetskog poretka".

Osim blago rečeno zanimljivih umjetničkih djela, tu su i navodni masonski simboli poput ogromnog kamena u velikoj hali aerodroma. Ne treba zaboraviti ni vodorige koje neke također asociraju na zlo. Stoga u neku ruku možda i nije toliko čudno da mnogi propitkuju 'pravu svrhu' aerodroma.

Jedna od teorija zavjere kaže da je zapravo riječ o ogromnoj vojnoj bazi ili čak budućem koncentracijskom logoru u kojem će biti smješteni porobljeni Amerikanci. Neki čak smatraju da ispod površine kompleksa postoji i podzemna struktura koja bi mogla biti povezana sa sličnim "vojnim bunkerima" diljem zemlje.

Tako nevjerojatno paranoična web stranica VigilanteCitizen.com tvrdi:

- Ovaj aerodrom ima kapacitet za veliki broj ljudi i vozila, zbog čega bi promatrači mogli pomisliti da se radi o vojnoj bazi ili čak koncentracijskom kampu - kažu u tekstu na stranici otvoreno ignorirajući činjenicu da aredorom, gle čuda, po prirodi funkcije mora imati veliki kapacitet za vozila i ljude.

Čovjek zaslužan za kolekciju umjetnosti na aerodromu, Matt Chasansky, još je prije nekoliko godina rezignirano izjavio kako se aredorom povezuje praktički sa svakom teorijom zavjere koja postoji.

- Najčešće su vezane uz postojanje podzemnog grada koji je dio šire mreže koju gradi vlada ili neka svjetska vlada u sjeni. Ne treba isključiti ni izvanzemaljce, masone... Ne mogu odraditi ni jednu turu aredroma s posjetiteljima, a da mi barem jedan ne postavi pitanje vezano uz te teorije - kazao je Chasansky i dodao:

- Sve i da logički objasnite ljudima kako ništa od toga nema puno smisla, oni će reći da ste programirani da tako odgovarate ili imate neki čip u glavi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 08:30