RECEPT DANA

Juha od rajčice sa slaninom

RECEPT: MISLAV BOŽIĆ, chef aparthotela Villa Magdalena, Krapinske Toplice

SASTOJCI za 4 osobe:

* 2 žlice ulja

* 1 glavica luka

* 2 režnja češnjaka

* 1 manja mrkva

* 80 dag pelata

* 1 žlica koncentrata rajčice

* 2 svježe rajčice

* 10 dag slanine

* 1 žlica jabučnog octa

* 1 mala žličica suhog bosiljka

* sol

* papar

1. Na ulju popržite luk do zlatne boje, dodajte češnjak i mrkvu narezane na ploškice.

2. Pirjajte nekoliko minuta te dodajte pelate, koncentrat rajčice i svježe rajčice. Zalijte litrom vode, dodajte sol, papar i bosiljak. Kuhajte 40 minuta i na kraju dodajte šećer i ocat.

3. Skinite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom. Prije posluživanja u juhu možete dodati malo vrhnja za kuhanje.

4. Tanko narezanu slaninu stavite na papirnati ubrus i pokrijte drugim ubrusom. Slaninu u ubrusu stavite na manji tanjur i na 20 do 30 sekundi u mikrovalnu pećnicu da postane lijepo hrskava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 09:05