KOMENTAR ANE PLIŠIĆ

Jutarnjem listu je stalo. Ali zašto Vladu nije briga?

Šestorica ministara jučer su u Banskim dvorima zorno prikazala zašto 80 posto građana Vladu smatra nesposobnom i lošom.

Njih nije briga što je Hrvatska na ljestvici konkurentnosti čak iza Kazahstana! Nije ih briga ni koliko će državljanin ove zemlje biti zadužen. Baš ih briga za to koliko se novih radnih mjesta otvara i - otvara li se uopće. Nije ih briga kakvi su profesori u školama, nije ih briga kakve su bolnice, koliko se čeka na preglede, a liječnik kojemu igle ostaju u abdomenu samo im je povod za dobar vic uz jutarnju kavu. A najmanje od svega im je bitno što građani - jedu.

Jutarnjem listu jest stalo.

Jutarnji je list u nekoliko mjeseci istraživačkog rada pronašao deset relevantnih svjedoka iz državne uprave, Veterinarske inspekcije i mesne industrije, koji su potvrdili: dio smrznutog mesa koje uvozimo star je deset i više godina; na policama trgovina je i meso s lažnim etiketama i lažnim rokovima trajanja; meso se ponekad čak dva puta zamrzava da bi bilo mekanije; neke mesnice rade u nehigijenskim uvjetima; dio mesa koje godinama pluta na hladnjačama kupuju - kad mu je cijena na najnižim razinama - upravo hrvatski trgovci.

Jutarnji list proučio je desetke zakona i propisa te utvrdio cijeli niz nepravilnosti i rupa koje omogućuju nekim trgovcima da legalno prodaju lošu hranu. Jutarnji list pronašao je prije samo dva dana hladnjaču koja je bila nadomak hrvatskih trgovina, a da nisu imali čak nii papir na kojemu piše da je meso zdravo!? Koliko je takvih kamiona prošlo carinu i završilo u trgovinama? To Vladu nije briga. Jutarnji list učinio je sve ono što Vlada, policija, USKOK i Veterinarska inspekcija nisu. Kakav je njihov odgovor na to? “Sve su te priče loše, netko namjerno uništava mesnu industriju, Jutarnji list nanosi štetu i tim se novinama treba pozabaviti sud”, poručili su sa sjednice Vlade.

U napad na Jutarnji uključio se i Božidar Pankretić, iako je čak i njegov šef Josip Friščić javno progovorio o tome da se u Hrvatsku uvozi meso sumnjive kvalitete. “Meso za svoju obitelj kupujem isključivo na obiteljskom gospodarstvu u svom kraju. Vjerujem samo u ono za što znam kako je proizvedeno i čime je hranjeno”, priznao je šef HSS-a.

Gospodo ministri, ne vjeruju vam građani, ne vjeruju vam ni vaši stranački kolege.

Jutarnji list neće izigrati povjerenje čitatelja. Nastavit ćemo istraživati mesnu prevaru te upozoravati na politiku Vlade koja je Hrvatsku gurnula u Kazahstan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 16:28