Kad smo imale 16...

ZAGREB - Mlade, prpošne i na pragu svojih karijera, danas uspješne glumice, pjevačice, voditeljice, modne agentice ili dizajnerice prisjetile su se za Jutarnji list svojih tinejdžerskih dana.



Tada su imale samo 16 godina, pohađale su srednju školu, svijet su gledale kroz neku drugu prizmu, maštale su, ludovale, po zidovima lijepile postere svojih idola i radile prve korake u svojim danas uspješnim karijerama.



Prije gotovo pola stoljeća



Najstarije fotografije koje donosimo snimljene su prije gotovo pola stoljeća, 1964., kada su u svijet kročile pjevačka diva Radojka Šverko te glumica Kostadinka Velkovska. Priča ide dalje preko uzorne djevojčice Tihane Harapin, buntovne Matije Vuice, sramežljive Zorice Kondže, hipijevke Darije Lorenci ili šopingholičarke Nives Ivanković...



SPEKTAKLI
više iz rubrike
Prvi pljesak i skitnica



Naša “skitnica” Jasna Zlokić nastupila je 1971. godine kao prvi glas Dubrovnika, osvojila je nagradu na lokalnoj glazbenoj manifestaciji, a Radojka Šverko je 1964. predstavljala Hrvatsku na festivalu pjevača amatera Jugoslavije.



Fotogorafija glumice Ecije Ojdanić potječe s razrednog izleta na otok Lokrum 1980. godine. Splitska pjevačica Jelena Rozga gimnaziju je pohađala u Zagrebu, a kao dijete Zagreba u punom smislu riječi, Suzy Josipović kaže da je osamdesetih izlazila u Big Ben, Kulušić, Saloon, Zvečku.



Pjevačica Ivana Vrdoljak Vanna prisjeća se da još čuva narančasto-crvenu haljinu koju je sa 16 odjenula na natjecanju “Prvi pljesak”.



Modna agentica Tihana Harapin- Zalepugin sa svojih je šesnaest godina prvi put u životu posjetila Dubrovnik i ujedno prvi put letjela avionom, a Ivanka Mazurkijević u tim je godinama prestala trenirati vaterpolo i udebljala se deset kila.



Maja Vučić već je zarađivala od glazbe s grupom Divas i putovala na Eurosong, a glumica Daria Lorenci sa 16 je taman doselila iz Sarajeva u Zagreb, ošišala se na kratko i počela izlaziti i upoznavati grad. 





1967. Tihana Harapin na Stradunu



1989. Ivanka Mazurkijević



1992. Daria Lorenci



1973. Katja Kušec



1971. Jasna Zlokić



1973. Matija Vuica



1982. Suzy Josipović


1993. Maja Vučić



1984. Nives Ivanković

1993. Jelena Rozga

1980. Ecija Ojdanić

1976. Radojka Šverko




M. Sever, M. Lokas, K. Rožman
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:06