OŠTRI REZOVI

Kako je KUD Vesela šokadija propao jer su postali gay friendly

 

Hm, dosta je nezgodna stvar ispala s homoseksualnošću u Slavoniji. Dvojica, koji su tek u murji priznali da su u vezi i da su par, ali da su inače isti kao i svi drugi bekrije i momci, vole pjesmu i sve što vole mladi i stari, razotkriveni su kao ugrožavatelji cijelog jednog KUD-a. Onog s nazivom koji ovom prilikom izgleda kao vic, Vesela šokadija. KUD Vesela šokadija je ekipa koja nastupa na raznim smotrama i pjevačkim natjecanjima gdje izvode pjesme u raznim sastavima, mještovitim, ženskim i muškim. Sve je bilo idilično i divno, znali bi se okupiti na probama, upjevavati i uvježbavati za nastupe, a onda, kada bi se pojavili na sceni, bila bi to predstava za cijelo selo i rodbinu.

Na Youtubeu postoje njihovi nastupi. Lijepo se vidi, svi u narodnim nošnjama, veseli, sretni, ono da se srce razgali. Ako nije u pitanju netko bešćutan. I ne bi čovjek, kada gleda njihove snimke, nikada pomislio da bi se usred te sreće moglo dogoditi da ih dva, uz sav rešpekt, dva homoseksualca, mogu rasturiti. Ono, gotovo ga uništiti do te mjere da ne postoji. Čak i nije neobjašnjivo. Kao u svakom hororu, pojavio se, naime, ne tako davno, novi član. Gay, ali to nitko nije znao. I njegov pratitelj, asistent, osoba koja mu pomaže jer novi član zbog zdravstvenog stanja treba pomoć.

A kada su drugi muški članovi KUD-a Vesela šokadija shvatili da su ovi nekako posebnije povezani, da su si bliži nego što to mogu biti dva muškarca, bilo je prekasno. Bili su si bliži nego što su to, recimo, navijači, oni koji spadaju u huligane, pa skinu majice i goli do pojasa se grle od sreće, a ponekad i krenu u lov na homoseksualce, ako klima u društvu dopušta lov na homoseksualce, pa ih čekaju na Prideu. Ili, bliži su si od one dvojice koji su internetski hit, a prikazani su kako na koljenima padaju u ekstazu slušajući Thompsonovu pjesmu i pritom trgaju odjeću jedan s drugoga pa kada se razgolite, a znojne majice ostanu na podu pored njih, krene muško ljubakanje kakve su rijetko kojoj ženi priuštili. Ali, to je u redu za ovo društvo.

Uglavnom su ta dvojica zabunom pomislili da je njihova veza njihova stvar i da se nitko neće ljutiti niti osjetiti ugroženim, jer jedan, eto, pjeva i u crkvenom zboru, ali KUD Vesela šokadija to nije podnio. Bećarac i dvosmislenost stihova može, ali ovo s muškim zagrljajima u njihovu društvu, ne. I onda im se učinilo da se sve pročulo, da su i drugi skužili da imaju muški par u svojim redovima, pa ih je nekolicina otišla, a ovi što su ostali su postali potišteni, zbunjeni i nesretni, osjetili se izbjegnutima i napuštenima, nekako osamljenima, ugrožene reputacije i narušene sreće. Sram ih je homoseksualaca. Najednom je KUD postao gay friendly place, a to njima ne paše. Može seks u stihovima, može provociranje žena, ali da se dva frajera tamo stišću, to ne ide. Možda ih je i uhvatio strah, možda su se uplašili da je homoseksualizam prenosiv pogledom pa će i sami postati ono čega se najviše plaše, pederi, te su rekli - dosta.

Dosta, nema više. Organizirali su sastanak i izbacili par iz KUD-a. Sve je završilo na policiji, a murja kao murja, rekla im je da su sami krivi. I nema veze što možda svi znaju da je Zemlja okrugla i da cijepljenje ne uzrokuje autizam, oni ne mogu disati isti zrak s homoseksualcima. Dobivaju osip, svrab i gube kosu. Najbolje ih odstraniti. Sada je problem riješen, homoseksualci su izbačeni i KUD Vesela šokadija može nastaviti s nastupima. Iako, kada se sve pogleda, uzalud. Džabe. Publika je vrag i uvijek će si došaptavati - to je KUD Vesela šokadija, to su oni koji su izbacili dva čovjeka. Ne vole ljude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:59