SAMO U NEDJELJNOM JUTARNJEM

Kako je nastao specijal o Paravinji

Banja luka, 270611.Policija Republike Srpske danas je Dragana Paravinju , koji je jucer priznao otmicu i ubojstvo Antonie Bilic, prebacen u tranzicijski zatvor u Sarajevo.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

Veliki istraživački specijal iz pera Tomislava Mamića, Velibora Panića i Tomislava Novaka potražite 7. kolovoza u novom broju Nedjeljnog Jutarnjeg koji izlazi u povijesnoj nakladi od 170 tisuća primjeraka, na čak 96 stranica

...

Točno 3572 kilometra, više od 150 razgovora sa svjedocima i 40 tisuća riječi. To je, u brojevima, veliki istraživački specijal Nedjeljnog Jutarnjeg o nestanku Antonije Bilić. Ubrzo nakon njezina nestanka upustili smo se u višetjedno istraživanje. Put nas je odveo u četiri zemlje: Hrvatsku, Srbiju, BiH i Sloveniju.

Prošli smo najskrovitija mjesta u Vojvodini, usred najvećeg ovogodišnjeg toplinskog vala svjedočili smo potrazi u dalmatinskom zaleđu, vozili smo stotine kilometara kroz zavojite ceste u istočnoj Bosni... U istraživanju smo se susreli s Draganom Paravinjom oči u oči u tijesnoj sudnici u Sokolcu, proveli smo sate i sate razgovarajući s uplakanom obitelji Bilić, slušali potresne ispovijesti njegovih žrtava i svjedočanstva istražitelja koji su se njegovim zločinima bavili prije 15-ak godina. Razgovarali smo s njegovom obitelji, rođacima, prijateljima iz djetinjstva, susjedima i kolegama s posla.

Put nije bio nimalo lak: često smo morali tajiti da smo novinari, a katkad smo morali bezobrazno zvoniti na vrata ljudima kojima su najmanje trebali razgovori s novinarima. Nismo birali sredstva kako bismo s nekim stupili u kontakt: neke bismo pridobili sitnim lažima, neke plaćanjem ručka i pića, neke višesatnim sačekušama. No, radili smo to u najboljoj vjeri, misleći da će i naša istraga naposljetku pridonijeti rasvjetljavanju ovog slučaja.

Donosimo brojna eksluzivna saznanja i nove detalje koji uvelike mijenjaju sve što smo do sada mislili da znamo o slučaju Antonije Bilić. No, konačni odgovor na pitanje “Gdje se nalazi Antonia Bilić ” i dalje ima samo jedan čovjek. Zove se Dragan Paravinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:12