TV SUČELJAVANJE

KANDIDATI NAKON DEBATE Grabar-Kitarović: 'Sada vidite o čemu je riječ na ovim izborima' MILANOVIĆ 'Bilo je žestoko, nadam se ne i osobno i uvredljivo'

 
 Boris Kovačev / CROPIX

Oboje kandidata u drugom krugu predsjedničkih izbora oglasilo se na svojim Facebook profilima nakon gotovo dvoipolsatnog sučeljavanja na RTL Televiziji.

- Snažna, sretna i ponosna Domovina, a ne agresija, bijes, bahatost i podjele. Hvala svakome od vas na porukama podrške, bili ste i ostali moja snaga! Večeras ste još jednom imali prilike vidjeti o čemu je na ovim izborima riječ - u nedjelju se ne radi o Kolindi Grabar-Kitarović i Zoranu Milanoviću, nego odlučujemo o tome hoće li Hrvatska do kraja ostvariti ono što zaslužuje, dom u kojem svaka hrvatska obitelj dobro i lijepo živi, ili nas se vraća u nesposobnost, bijes, apatiju, bahatost, podjele, u onaj isti ponor iz kojega smo se jedva izvukli - napisala je Kolinda Grabar-Kitarović.

Milanović je bio dosta kraći te je u svojoj objavi iskoristio nekoliko rečenica iz svoje završne riječi.

- Hvala vam na strpljenju u ovoj dugoj i žestokoj, nadam se ne osobnoj i uvredljivoj kampanji. Bit ću vaš predsjednik, zapuštenu dužnost ću dići na drugu razinu, borit ću se. Svoje znanje i iskustvo koristit ću za dobrobit svih - napisao je.

Kandidati su duel komentirali i novinarima RTL-a nakon emisije.

- Dobro, korektno je bilo. Nadam se da nisam bio pregrub. Moraš se boriti za istinu. Zadovoljan sam organizacijom, rekao je Milanović. Na pitanje je li iz njegovog stožera stigla zamolba da se prekine debata, Milanović je rekao da ne zna.

- Ne mogu odmah sad procijeniti kako je bilo, trebam prespavati noć, porazmisliti... Svakako je bilo žustro i vidjet ćemo. Ne mogu procijeniti zaista, moram razmisliti, na svakom nastupu činim najbolje što je u mojoj moći, a onda ostavljam drugima da procijene. Sad će procijeniti birači - rekla je Grabar-Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. ožujak 2024 11:07